modrzej Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 A tak z ciekawości zapytam... w którym miejscu koło lublinka jest ta miejscówka? Jednak na Lublinek mam nieco bliżej niż na Retkinię... a odkąd jestem w Łodzi nie znalazłem jeszcze żadnej miejscówki blisko Rudy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miqul Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 mapa satelita Niestety google nie widzi ale w punkcie B jest przejazd kolejowy i nie trzeba jechać tak jak gogle pokazało. Punkt C to miejsce docelowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bfis Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Witam Dojazd autem dobry jest tylko przez przejazd kolejowy (punkt koło ośrodka egzaminacyjnego na prawo jazdy i dalej w lewo do miejsca gdzie zostawia się auto ( przy kamieniach) dalej 30 m do stołu i ławek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Aaaa to wciąż o tym miejscu mowa... ja myślałem, że jest jeszcze jakaś inna łączka obok lublinka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoff Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Ok może tam jutro bądź po jutrze podjadę przed pracą czyli koło 8 rano ponoć wiatr ma być mały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszmen Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Witajcie koledzy z okolic Łodzi. Razem ze znajomymi z lotniska w Aleksandrowie organizowaliśmy łąkę do latania w Brużycy, niestety, po ciężkich bojach, tubylcy zaorali nam lotnisko. Tak więc latanie w Brużycy jest już nie możliwe od dobrych 2 lat. Przenieśliśmy się na nowe lotnisko w okolicach Parzęczewa w miejscowości Skórka i poszukujemy nowych kolegów do latania i oczywiście do pracy przy lotnisku. Dysponujemy polem startów o wymiarach ok 180X180m, spokojnie można latać dużymi modelami. Lotnisko jest zorganizowane na terenie należącym do jednego z modelarzy, tak więc o przyszłość lotniska nie ma obaw. Ludność okoliczna jest również przyjaźnie nastawiona i nie robi afer. Teren jest cichy i spokojny w pobliżu lotniska nie ma żadnych drzew oraz przeszkód... Tak więc zapraszamy do wspólnego latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam49 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam. Mam pytanie do Kruszmena. Jak daleko tak mniej więcej jest do tej Skórki na przykład z Aleksandrowa i którędy tam najlepiej dojechać . Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Kurcze no i byłem dzisiaj tam na retkini za przejazdem obadać teren... i nawet na lądowanie szybowcem trawsko za wysokie (jeszcze skrzydła powyrywa)... Lipa trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zjawcio_skc Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Lata ktoś może w okolicach Skierniewic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bfis Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 witam Trawa rzeczywiście jest duża ale jeden z kolegów wykosił ładny pas startowy i nie ma kłopotów. Startują modele z ziemi na kółkach i jest dobrze. Dla malkontentów propozycja : można skosić trawę nie czekając aż zrobit to ktoś dla nas. Bogdan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 bfis, Hmmmm to ja nie wiem... chyba byłem w innym miejscu ale poszedłem tam, gdzie mi wskazywaliście na mapce (w lewo za przejazdem). No i byłem też zdziwiony, że w sobotnie popołudnie nikt nie latał :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 trzeba było na brusa pojechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Można jakieś namiary w postaci mapy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Na retkini jest takie miejsce, ktore się zowie góra śmieciówa (dawne dawne wysypisko) i są tam takie dupne łąki od konstantynowskiej. tam jest całkiem fajnie. skrzyżowanie konstantynowska i kornika parkingi są dwa od konstantynowskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro70 Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam, jestem w Lodzi nowym obywatelem-przyjezdnym... nie posiadam pojazdu (sprzedany!) i znalazlem miejsce przy Wlokniarzy, tj stadion zuzlowy . Po rozmowach z szefem stadionu i cieciem uzyskalem pozwolenie na latanie. Strefa do latania jest calkiem spora a do konca sierpnia mozna latac od rana do nocy. gigantem nie polatasz, ale modele el. do 1.5 m w strefie sie pomieszcza, combaty esa, fyn flye, itp. Zaleta- tam prawie nie wieje. latac w tym miejscu moze kazdy! boisko nie jest uzywane, trawa wykoszona! pozdrawiam Lodziakow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudolfik Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 hmm, ciekawa miejscówka. A lata ktoś jeszcze tam? Czy to pozwolenie jest tylko dla Ciebie, czy dla wszystkich z forum ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro70 Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 no wiesz ja jestem nowy ale zrozumialem, ze dla wszyskich modelarzy to znaczy kto chce :?: . Mozliwe, ze trzeba zapytac o pozwolenie. tubylcy mowili, ze lata dwoch modelarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoff Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Powiem szczerze że nie wpadłem na to żeby latać na torze żużlowym gratuluję pomysłu heh mam tam rzut beretem może jakoś wpadnę w tym tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bfis Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Witam Ponownie informuję, że duża grupa modelarzy zbiera się na polu na Retkini ul.Maratońska (za torami kolejowymi przy wjeździe do Ośrodka Egzaminacyjnego na prawo jazdy -za przejazdem w lewo wzdłuż torów 100 m ). Pole starannie wykoszone , stół i ławki . Latamy tam modelami wszelkiej maści (szybowce , "elektryki" z ręki i na kołach oraz spore "spaliniaki"i helikoptery. Miejsce jest ogólnie dostępne i jest dojazd samochodem. Jednocześnie informuję, że przytoczona wyżej strona z lotniskami modelarskimi jest nieaktualna. Lotnisko w Aleksandrowie jak i w Brużyczce nie istnieje. Zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 swoją drogą, czy aby nie naruszamy na naszym lotnisku przepisu lotniczego o odległości? Mam na myśli minimalną odleglość nadajników od płyty lotniska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.