modrzej Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 A tak z ciekawości zapytam... w którym miejscu koło lublinka jest ta miejscówka? Jednak na Lublinek mam nieco bliżej niż na Retkinię... a odkąd jestem w Łodzi nie znalazłem jeszcze żadnej miejscówki blisko Rudy...
miqul Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 mapa satelita Niestety google nie widzi ale w punkcie B jest przejazd kolejowy i nie trzeba jechać tak jak gogle pokazało. Punkt C to miejsce docelowe.
bfis Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 Witam Dojazd autem dobry jest tylko przez przejazd kolejowy (punkt koło ośrodka egzaminacyjnego na prawo jazdy i dalej w lewo do miejsca gdzie zostawia się auto ( przy kamieniach) dalej 30 m do stołu i ławek. Pozdrawiam
modrzej Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 Aaaa to wciąż o tym miejscu mowa... ja myślałem, że jest jeszcze jakaś inna łączka obok lublinka...
Kristoff Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Ok może tam jutro bądź po jutrze podjadę przed pracą czyli koło 8 rano ponoć wiatr ma być mały.
Kruszmen Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 Witajcie koledzy z okolic Łodzi. Razem ze znajomymi z lotniska w Aleksandrowie organizowaliśmy łąkę do latania w Brużycy, niestety, po ciężkich bojach, tubylcy zaorali nam lotnisko. Tak więc latanie w Brużycy jest już nie możliwe od dobrych 2 lat. Przenieśliśmy się na nowe lotnisko w okolicach Parzęczewa w miejscowości Skórka i poszukujemy nowych kolegów do latania i oczywiście do pracy przy lotnisku. Dysponujemy polem startów o wymiarach ok 180X180m, spokojnie można latać dużymi modelami. Lotnisko jest zorganizowane na terenie należącym do jednego z modelarzy, tak więc o przyszłość lotniska nie ma obaw. Ludność okoliczna jest również przyjaźnie nastawiona i nie robi afer. Teren jest cichy i spokojny w pobliżu lotniska nie ma żadnych drzew oraz przeszkód... Tak więc zapraszamy do wspólnego latania
adam49 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Witam. Mam pytanie do Kruszmena. Jak daleko tak mniej więcej jest do tej Skórki na przykład z Aleksandrowa i którędy tam najlepiej dojechać . Z góry dziękuję i pozdrawiam.
modrzej Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Kurcze no i byłem dzisiaj tam na retkini za przejazdem obadać teren... i nawet na lądowanie szybowcem trawsko za wysokie (jeszcze skrzydła powyrywa)... Lipa trochę.
Zjawcio_skc Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Lata ktoś może w okolicach Skierniewic ?
bfis Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 witam Trawa rzeczywiście jest duża ale jeden z kolegów wykosił ładny pas startowy i nie ma kłopotów. Startują modele z ziemi na kółkach i jest dobrze. Dla malkontentów propozycja : można skosić trawę nie czekając aż zrobit to ktoś dla nas. Bogdan.
modrzej Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 bfis, Hmmmm to ja nie wiem... chyba byłem w innym miejscu ale poszedłem tam, gdzie mi wskazywaliście na mapce (w lewo za przejazdem). No i byłem też zdziwiony, że w sobotnie popołudnie nikt nie latał :shock:
Maciej Ritmann Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2011 trzeba było na brusa pojechać
modrzej Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Można jakieś namiary w postaci mapy ?
Maciej Ritmann Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2011 Na retkini jest takie miejsce, ktore się zowie góra śmieciówa (dawne dawne wysypisko) i są tam takie dupne łąki od konstantynowskiej. tam jest całkiem fajnie. skrzyżowanie konstantynowska i kornika parkingi są dwa od konstantynowskiej.
Jaro70 Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam, jestem w Lodzi nowym obywatelem-przyjezdnym... nie posiadam pojazdu (sprzedany!) i znalazlem miejsce przy Wlokniarzy, tj stadion zuzlowy . Po rozmowach z szefem stadionu i cieciem uzyskalem pozwolenie na latanie. Strefa do latania jest calkiem spora a do konca sierpnia mozna latac od rana do nocy. gigantem nie polatasz, ale modele el. do 1.5 m w strefie sie pomieszcza, combaty esa, fyn flye, itp. Zaleta- tam prawie nie wieje. latac w tym miejscu moze kazdy! boisko nie jest uzywane, trawa wykoszona! pozdrawiam Lodziakow
rudolfik Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 hmm, ciekawa miejscówka. A lata ktoś jeszcze tam? Czy to pozwolenie jest tylko dla Ciebie, czy dla wszystkich z forum ?
Jaro70 Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 no wiesz ja jestem nowy ale zrozumialem, ze dla wszyskich modelarzy to znaczy kto chce :?: . Mozliwe, ze trzeba zapytac o pozwolenie. tubylcy mowili, ze lata dwoch modelarzy.
Kristoff Opublikowano 8 Października 2011 Opublikowano 8 Października 2011 Powiem szczerze że nie wpadłem na to żeby latać na torze żużlowym gratuluję pomysłu heh mam tam rzut beretem może jakoś wpadnę w tym tyg.
bfis Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 Witam Ponownie informuję, że duża grupa modelarzy zbiera się na polu na Retkini ul.Maratońska (za torami kolejowymi przy wjeździe do Ośrodka Egzaminacyjnego na prawo jazdy -za przejazdem w lewo wzdłuż torów 100 m ). Pole starannie wykoszone , stół i ławki . Latamy tam modelami wszelkiej maści (szybowce , "elektryki" z ręki i na kołach oraz spore "spaliniaki"i helikoptery. Miejsce jest ogólnie dostępne i jest dojazd samochodem. Jednocześnie informuję, że przytoczona wyżej strona z lotniskami modelarskimi jest nieaktualna. Lotnisko w Aleksandrowie jak i w Brużyczce nie istnieje. Zapraszam.
Maciej Ritmann Opublikowano 10 Października 2011 Autor Opublikowano 10 Października 2011 swoją drogą, czy aby nie naruszamy na naszym lotnisku przepisu lotniczego o odległości? Mam na myśli minimalną odleglość nadajników od płyty lotniska.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.