Maciej Ritmann Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Wszędzie W-wa, a co z centrum PL? Drodzy Łodzianie, zróbmy swoja mapkę. Gdzie latcie>? Ja obecnie na łąkach w Sokolnikach Lesie, a jak jestem w Łodzi, to na Brusie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Czyżby Łódź była modelarskim zadupiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam49 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Witam.Latam modelem spalinowym i mam z tym ogromny problem.Przez pewien czas jeździłem trochę na dziko do Kazimierza we wczesnych godzinach rannych ale ostatnio mnie stamtąd delikatnie mówiąc wyproszono. Miałem w planach budowę modelu z silnikiem benzynowym ale warunki do latania jakie są w Łodzi skutecznie mnie do tego zniechęcają. Napisz proszę Jakimi modelami obecnie latasz i czy dało by się polatać na tym Brusie spalinówką. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webster95 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Mieszkam niedaleko Łodzi ale niestety nie mam samolotu (dopiero planuje zbudowac zefirka ) Macieju mógłbyś wysłać link z dokładnym miejscem gdzie latasz (nigdy nie byłem w Łodzi i się nie oriętuję ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 http://docelu.pl/print.html?lon=19.389195&lat=51.750335&z=15&tcinv=1&url=http%3A%2F%2Fdocelu.pl%2Findex.html%3Flon%3D19.389195%26lat%3D51.750335%26z%3D15%26tcinv%3D1%26 między Kusocińskiego, a konstantynowską, za stacją jest wjazd (powiedzmy) i na skrz. konstantynowskiej i kornika są miejsca:) pozdrawiam ps. gdzieś na forum była mapa z naniesionymi miejscami w całej pl, też i łodzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Poszukałem i znalazłem modelarska mapa lotnisk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam49 Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Mam pytanko. Czy na Brusie można startować z ziemi i czy teren jest ogólnie dostępny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Teren jest dostepny, że aż miło, niestety z ziemi będziesz mógł startować jak tylko sobie trawsko wykarczujesz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Brzeziny (a w zasadzie północno zachodnia część) k. Łodzi z pokładu (skrzydła) "A'la Mini Prymusa" filmowane breloczkiem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam49 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Czy mógłbyś podać lokalizację tego lotniska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webster95 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Witam. Mam pytanie gdzie w Łodzi jest sklep modelarski ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Lądowisko w Brzezinach jest dodane do modelarskiej mapy... http://maps.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=107617197112052992054.00045449f5ba4a1adfe42&z=9 Zapraszam do wspólnego latania. Nie jestem właścicielem ale miejscowy lotnik nie ma nic przeciw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yagi Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Model-Fan ul.Piotrkowska 286 93-034 Łódż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 a czy wyszukiwarka google nie działa? szukać kurdesz, a nie na łatwizne lecieć!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emeryt Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Witam.Latam modelem spalinowym i mam z tym ogromny problem.Przez pewien czas jeździłem trochę na dziko do Kazimierza we wczesnych godzinach rannych ale ostatnio mnie stamtąd delikatnie mówiąc wyproszono.... Trzeba było pojechać najpierw po południu....powzdychać i wpaść w zachwyt na widok modeli, kunsztu wykonania i talentu pilotów. Potem dopiero spróbować, może by pozwolili "zalatać", ale raczej nic by z tego nie było. Sami finansują lotnisko, tworzą zwartą grupę wyjątkowo snobistycznego i nieprzyjemnego towarzystwa. Z lataniem spalinówkami o normalnych z modelarskiego punktu widzenia wymiarach, lub czymś większym jest w Łodzi jak najgorzej. Można by było spróbować poszukać czegoś w okolicy ul.Jędzrzejowskiej do czasu rozpoczęcie budowy autostrady. Z drugiej strony jest jeszcze od biedy teren pomiędzy ul: Śląską/Kotoniarską-Tomaszowską . I jak na razie nie zanosi się na poprawę niestety. Pozdrawiam Jerzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smuku Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Lata Ktoś na lotnisku "Nowe lotnisko w Brużyczce" koło Łodzi? Jestem początkujący, latałem parę godzin na działce tylko. Niedawno przeprowadziłem się na ul. Traktorową i ta mapka bardzo miło mnie zaskoczyła, wygląda na to że Brużyczka jest sensownym miejscem dla początkującego - daleko od ruchliwej drogi itd. Często można tam Kogoś spotkać? Również ciekawie z mojej perspektywy wygląda "Stare lotnisko modelarskie" w Aleksandrowie Łódzkim, często można tam Kogoś spotkać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Siema latał ktoś z was we środę na retkini na brusie? dwa modeliki lataly, jeden esa jakis, a drugi szybolek z czerwonymi skrzydełkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miqul Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 :jupi: Hehe możliwe że widziałeś mnie z kumplem , ja czerwony motoszybowczyk a kolega żółty epp Yak akro nie esa. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esqlap Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam Mam pytanie czy jest ktoś z okolic zgierza lub z samego zgierza? Potrzebuje porady bo jak za dużo dam gazu to moja delta robi pętle ;D już nauczyłem się z nich ładnie wychodzić aby nie łapać kretów. Chciałbym aby ktoś bardziej doświadczony obejrzał co i jak z nią jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek 101 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Zwiększ kąt zaklinowania silnika i to powinno pomóc (podkładki podmiedzy silnikiem a łożem przy tylnych śrubkach mocujących silnik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.