Maciej1996 Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 Witam, dzisaj mialem nimiłe zdarzenie czyli : li-pol wyciekł i spuchł śmierdzi chemią, co z nim zrobić, boje się wyrzucić bo jak się coś zapali to będzie źle, mam pola obok siebie, ale jak posadzi pole i coś się stanie, co Wy robicie z takimi li-polami ? Proszę o szybką odpowiedź na razie lipol leży na dworze Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisRC Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 ja swojego spaliłem w ognisku. tylko musisz miec pod ręką gaśnice. daleko od zabudowań i co najważniejsze najlepiej na betonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 Wrzuć do miski z wodą, może być lekko posolna. Po kilku godzinach przebij gwożdziem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej1996 Posted September 4, 2010 Author Share Posted September 4, 2010 Wrzuć do miski z wodą, może być lekko posolna. Po kilku godzinach przebij gwożdziem. jest zataśmowyany odkleić ? czy tak wrzucić ? chyba pójdę go spalić i zakopać Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppompka Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 Ja swojego zakopałem jakieś 2 miesiące temu, ponieważ też przebiłem lipola. Ostatnio odkopałem żeby zobaczyc co z nim. I co sie okazało? NIC NIE JEST. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 Skoro wiesz lepiej, to po co się pytasz? Słyszałeś coś o ekologii, czy w szkole spałeś, kiedy o tym mówili? Co zataśmowanie ma do tego, co ci napisałem? Po nocy w misce możesz wywalić do pojemnika ze starymi bateriami w sklepie typu Obi/Praktiker. A jak masz zakopać, to we własnym ogródku - nie rób syfu innym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej1996 Posted September 4, 2010 Author Share Posted September 4, 2010 Ja nie wiedziałem, jednak li-pol poszedł do wody z solą, zobaczymy co będzie za parę godzin, Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisRC Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 a mam pytanie do pana kojota jak to działa że woda z solą neutralizuje lipola? tak z ciekawości Link to comment Share on other sites More sharing options...
qpa Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 rozładowuje do zera a co za tym idzie brak energii w pakiecie = brak energii do jego zapłonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 jak to działa, że woda z solą neutralizuje lipola? tak z ciekawościNo, dobra - załamałeś mnie. Z ciekawości - czego teraz uczą na fizyce?Słyszałeś może o pojęciu elektrolitu (?) (w tym przypadku woda z solą, która w wodzie dysocjuje na jony (Na+ i Cl-). Dzięki przepływowi prądu w elektrolicie pomiędzy elektrodami następuje kompletne rozładowanie ogniwa. http://pl.wikipedia.org/wiki/Dysocjacja_elektrolityczna Za moich czasów siódma i ósma klasa podstawówki - chemia i fizyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-==PEGAZ==- Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 Teraz na fizyce jest nauka o ciemnej materii ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 Teraz na fizyce jest nauka o ciemnej materii ... teraz to ciemna materia ale chodzi na lekcje na których nic nie uczą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malker Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 Może u was... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisRC Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 na chemi to narazie wkółko bły pierwiastki i wartościowości a na fizyce kosmos... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RomanJ4 Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Może właśnie dzięki modelarstwu dla wielu naszych młodych kolegów chemia i fizyka przestanie być "głupia" i nudna. Szkoda tylko, że nasi "spece" od edukacji i wychowania tak prostej zależności nie dostrzegają i wymyślają jakieś potwornie drogie i nieskuteczne "programy" (jak ten w TV o matmie)...ech.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.