Maciej1996 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Witam, dzisaj mialem nimiłe zdarzenie czyli : li-pol wyciekł i spuchł śmierdzi chemią, co z nim zrobić, boje się wyrzucić bo jak się coś zapali to będzie źle, mam pola obok siebie, ale jak posadzi pole i coś się stanie, co Wy robicie z takimi li-polami ? Proszę o szybką odpowiedź na razie lipol leży na dworze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 ja swojego spaliłem w ognisku. tylko musisz miec pod ręką gaśnice. daleko od zabudowań i co najważniejsze najlepiej na betonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Wrzuć do miski z wodą, może być lekko posolna. Po kilku godzinach przebij gwożdziem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 4 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Wrzuć do miski z wodą, może być lekko posolna. Po kilku godzinach przebij gwożdziem. jest zataśmowyany odkleić ? czy tak wrzucić ? chyba pójdę go spalić i zakopać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Ja swojego zakopałem jakieś 2 miesiące temu, ponieważ też przebiłem lipola. Ostatnio odkopałem żeby zobaczyc co z nim. I co sie okazało? NIC NIE JEST. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Skoro wiesz lepiej, to po co się pytasz? Słyszałeś coś o ekologii, czy w szkole spałeś, kiedy o tym mówili? Co zataśmowanie ma do tego, co ci napisałem? Po nocy w misce możesz wywalić do pojemnika ze starymi bateriami w sklepie typu Obi/Praktiker. A jak masz zakopać, to we własnym ogródku - nie rób syfu innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 4 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Ja nie wiedziałem, jednak li-pol poszedł do wody z solą, zobaczymy co będzie za parę godzin, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 a mam pytanie do pana kojota jak to działa że woda z solą neutralizuje lipola? tak z ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 rozładowuje do zera a co za tym idzie brak energii w pakiecie = brak energii do jego zapłonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 jak to działa, że woda z solą neutralizuje lipola? tak z ciekawościNo, dobra - załamałeś mnie. Z ciekawości - czego teraz uczą na fizyce?Słyszałeś może o pojęciu elektrolitu (?) (w tym przypadku woda z solą, która w wodzie dysocjuje na jony (Na+ i Cl-). Dzięki przepływowi prądu w elektrolicie pomiędzy elektrodami następuje kompletne rozładowanie ogniwa. http://pl.wikipedia.org/wiki/Dysocjacja_elektrolityczna Za moich czasów siódma i ósma klasa podstawówki - chemia i fizyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Teraz na fizyce jest nauka o ciemnej materii ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Teraz na fizyce jest nauka o ciemnej materii ... teraz to ciemna materia ale chodzi na lekcje na których nic nie uczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Może u was... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 na chemi to narazie wkółko bły pierwiastki i wartościowości a na fizyce kosmos... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Może właśnie dzięki modelarstwu dla wielu naszych młodych kolegów chemia i fizyka przestanie być "głupia" i nudna. Szkoda tylko, że nasi "spece" od edukacji i wychowania tak prostej zależności nie dostrzegają i wymyślają jakieś potwornie drogie i nieskuteczne "programy" (jak ten w TV o matmie)...ech.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.