Szwarc Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Pierwszy film nakręciłem jesienią za pomocą telefonu c702, ale ponieważ był nieco zbyt cenny, poszukałem kamerki za jakieś 60 pln. To taki brelok, ale filmy potrafi kręcić niezłe.Ten jako pierwszy zdecydowałem się umieścić na youtube, jest trochę tak na szybko, żeby zobaczyć co i jak (nigdy nie umieszczałem filmików w necie) niestety yt strasznie obniżyło jakość filmu. Miłego (mam nadzieję) oglądania Filmik kręcony z kamerki umieszczonej na skrzydle depronowego trenerka o rozp 120 cm, niestety mocowanie nie jest zbyt solidne, stąd obraz momentami faluje. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Fajne! Co to za kamerka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 na 99,9% to ta kamera http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=13447&Product_Name=Turnigy_KeyChain_Camera_w/o_memory_card Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 masz spore szanse na pomyłke:D. Wiecie, że jest kilka wersji tej kamerki? http://www.chucklohr.com/808/#Resizing720x480 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwarc Opublikowano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Kamerka wygląda dokładnie tak, jak ta z opisu ECO400, rozdzielczość obrazu 720X480 30fps rozd zdjęć nie pamiętam. W sumie za te pieniądze myślę że ok. na dużym ekranie plazmowym czy lcd filmy wyglądają lepiej niż z kamery mini dv. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 tez mam ale tą 808 ,na dzień dobry pomyslałem "małe badziewie" ale po uzyciu jej na deproniaku z dużym skrzydłem juz tak nie twierdzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Ta 808 jest lepsza od gum cama pod względem mocowania. Leży na płasko w modelu z gum cam musi być pionowo, a więc większe opory i trudniejszy montaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Własnie zamówiłem na Ebay-u wersję 1280x960 Zobaczymy jak się spisze. Mam jeszcze Turnigy, to porównam. :wink: Byłoby jeszcze FCO ECO, ale niestety przyznam się, że ją popsułem... :oops: Konkretnie, to się zgniotła w transporcie. :? Ale teraz i tak próbuję sił w FPV. :twisted: A próbował ktoś, dorobić do takiej kamery wyjście A/V? :shock: Byłaby niezła alternatywa dla FPV. Podgląd na laptopie, np. na Nagrywanie na karcie w modelu. Lub drugie nagranie, też na laptopie. 8) Można by się też ograniczyć do samego podglądu na popularnych wyświetlaczach LCD 7". Nagrywanie mamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Modyfikacja tej kamery pod fpv byłoby super rozwiązaniem. Ja niestety z elektroniki jestem zielony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Ktoś będzie zamawiał taką kamerkę? Jeśli tak, to proszę o kontakt - chcę się podpiąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Za późno. :oops: Mam już wiadomość - Paczka poszła w szeroki świat... 8) Teraz czekam 11-21 workers days... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Kolejny filmik z breloczka przyklejonego taśmą. Niestety za blisko śmigła i są zniekształcenia. Nosiciel to "A'la Mini Prymus". Planuję zamontowanie tego ustrojstwa w skrzydle poza zasięgiem śmigła. Podobno ta kamerka może działać jako kamera internetowa ale nie wiem jak. Może ktoś wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Podobno ta kamerka może działać jako kamera internetowa ale nie wiem jak. Może ktoś wie Jeżeli ma Pan wersję #3 to tutaj jest coś napisane o tym http://www.chucklohr.com/808/C3/index.html#webcamdriver (Którą wersję posiadacie? http://www.chucklohr.com/808/#Resizing720x480 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 ooo... To tutaj jest o tych wersjach Ja mam wersję #3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Cześć czy to jest ta kamerka co posiadacie? http://allegro.onet.pl/item1201919173_kamera_brelok_aparat_podsluch_pendrive_8_gb_5w1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Cześć czy to jest ta kamerka co posiadacie? http://allegro.onet.pl/item1201919173_kamera_brelok_aparat_podsluch_pendrive_8_gb_5w1.html To jest wersja #1 tej kamerki; Komentarz: Original. Must update firmware. Many fake flash chips. Low data rate. Removable date time stamp. Poor audio. ze strony której podałem wynika, że chyba najlepsza jest wersja #3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Musi byc zielony kolor obiektywu i data po prawej na dole żółta. Kup tą: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180533458406&ssPageName=STRK:MEWNX:IT Sprawdzona Najlepsza jakośc i bardzo szybka wysyłka. (Kup od tego gościa z ebay ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Czy dotarła już do Ciebie madrian ta zamówiona kamerka brelok o podwyższonej rozdzielczości 1280x960 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Panowie, jeśli ktoś planuje zakup kamerki-breloczka, to chętnie się podepnę. Na Alledrogo jest tego sporo, ale... co wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Czy dotarła już do Ciebie madrian ta zamówiona kamerka brelok o podwyższonej rozdzielczości 1280x960 ? Niestety nie. Nadal czekam. zaczynam się zastanawiać czy nie straciłem 12$. Sprzedawca zapewnia, że przesyłak powinna maksymalnie dojść w miesiąc najdalej. Właśnie mija. Dam jeszcze tydzień poprawki na Polską Pocztę i zacznę być nieprzyjemnym klientem. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.