MateuszPśl Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 W moim RWD chce zrobic lotki troche je skrocilem niz w planach Skazoo. Tutaj daje obrazek z moim planem na lotki serwo którym chce wykorzystac http://modelmotor.pl/tower-pro-sg-91r-10g-1-8kg-cm.html i zawiasy http://modelmotor.pl/zawias-ze-sztyftem-sredni-20x36.html Moglibyscie mi napisac czy mój pomysł na te lotki wypali, czy robie cos źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Ale chodzi o to, że skrócone? Jest dobrze, mocowanie też wydaje się być odpowiednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPśl Opublikowano 11 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 chodzilo mi czy oglnie jest dobrze. Skorcilem mniej więcej o 8mm bo w planach wedug Skazoo lotki wystwały za W4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Ja lotki w RWD-5 By Skazoo też mam skrócone (przed żebro W4). Nie dawałem żadnych wzmocnien, balsy, nic. 4 zawiasy dyskietkowe na lotkę i wszystko siedzi na swoim miejscu do dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPśl Opublikowano 11 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 jeszcze jedno pytanko czy po polaczniu kablem typu Y (http://www.rc-modele.pl/przedluzaczrozdzielacz-serw-kabel-17cm-p-1080.html?language=pl i odpowiednim ustawieniu w skrzydle 1 lotka bedzie się podnośic, a 2 zniżac i odwrotnie. Bez kupowanie miksera i ustawienia na komputerze lub w nadajniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 (przed wręgę W4) Ale to są chyba jednak żebra, nie wręgi. czy po polaczniu kablem typu Y (http://www.rc-modele.pl/p...tml?language=pl i odpowiednim ustawieniu w skrzydle 1 lotka bedzie się podnośic, a 2 zniżac i odwrotnie Tak, pod warunkiem, że serwa w skrzydłach będą zamontowane symetrycznie (tak jakby w lustrzanym odbiciu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 no przecież :oops: /poprawione/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPśl Opublikowano 11 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Poczatek budowy lotek. A tutaj kadłub mojego RWD 5 Jak myslicie z czego najlepiej zrobic owiewke silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Kilka kawałków depronu sklejonych ze sobą i szlifować, szlifować i raz jeszcze szlifować :twisted: będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPśl Opublikowano 11 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Też o tym myślałem, chyba to bedzię najlepsza owiewka do tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Jest lekka, łatwo ją wykonać i co również ważne można ją zrobić z resztek płyt depronu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPśl Opublikowano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Mam pytanie czy dałoby rade za pomoca miksera zmiksowac tak lotki by raz dzialaly na przemian, a za drugim razem 2 lotki na raz podnosily sie do gory lub w dol . A na stepnie polaczyc Ster wysokosci z mikserem mniej wiecej wygladało by to tak : I czy do ustawienia podtrzebowal bym komputera czy wystraczy to ustawic z nadajnika Przepraszam za pomyłke tam gdzie pisze serem ma byc serwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 To nie jedyna pomyłka. :wink: Wytłumacz o co ci dokładnie chodzi i po co te kombinacje? W pierwszej chwili myślałem, że opisujesz V-tail (lub inaczej Deltę), ale po co ci tam jeszcze Ster wysokości, skoro lotki to robią? Budujesz "kaczkę"? Do samych lotek, żeby raz działały jako lotki, a drugi jako ster wysokości - Potrzebujesz miksera typu V-tail. Może być wbudowany w nadajnik, lub w przypadku analoga, mikser taki można dokupić. Wystarczy poszukać w sklepach "miksera V-tail". Jeżeli chcesz tam jeszcze wmiksować w V-tail'a ster wysokości dodatkowy - nie obejdzie się bez ustawialnych mikserów w nadajniku komputerowym (nie wszystkie nadajniki komputerowe umożliwiają dowolne konfigurowanie układów, niektóre ograniczają się do gotowych programów i nic więcej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPśl Opublikowano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 ja buduje treinerka ale to o czym myślałem chyba będzie zbyt zaawansowane chodziło mi oto żeby żeby kablem typu Y połaczyc mikser z sterem wysokości , a za pomocą miksera sterowac wysokością i równac lot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamS Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Nie widziałem jeszcze kabla łączącego mikser z ,,serem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Nie widziałem jeszcze kabla łączącego mikser z ,,serem" Bo za krótko żyjesz. :wink: Jeszcze zobaczysz takie rzeczy, że ci oko zbieleje i włosy wypadną. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.