MateuszPśl Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 W moim RWD chce zrobic lotki troche je skrocilem niz w planach Skazoo. Tutaj daje obrazek z moim planem na lotki serwo którym chce wykorzystac http://modelmotor.pl/tower-pro-sg-91r-10g-1-8kg-cm.html i zawiasy http://modelmotor.pl/zawias-ze-sztyftem-sredni-20x36.html Moglibyscie mi napisac czy mój pomysł na te lotki wypali, czy robie cos źle.
Irek M Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Ale chodzi o to, że skrócone? Jest dobrze, mocowanie też wydaje się być odpowiednie.
MateuszPśl Opublikowano 11 Września 2010 Autor Opublikowano 11 Września 2010 chodzilo mi czy oglnie jest dobrze. Skorcilem mniej więcej o 8mm bo w planach wedug Skazoo lotki wystwały za W4.
KrzysiekB. Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Ja lotki w RWD-5 By Skazoo też mam skrócone (przed żebro W4). Nie dawałem żadnych wzmocnien, balsy, nic. 4 zawiasy dyskietkowe na lotkę i wszystko siedzi na swoim miejscu do dziś
MateuszPśl Opublikowano 11 Września 2010 Autor Opublikowano 11 Września 2010 jeszcze jedno pytanko czy po polaczniu kablem typu Y (http://www.rc-modele.pl/przedluzaczrozdzielacz-serw-kabel-17cm-p-1080.html?language=pl i odpowiednim ustawieniu w skrzydle 1 lotka bedzie się podnośic, a 2 zniżac i odwrotnie. Bez kupowanie miksera i ustawienia na komputerze lub w nadajniku
Callab Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 (przed wręgę W4) Ale to są chyba jednak żebra, nie wręgi. czy po polaczniu kablem typu Y (http://www.rc-modele.pl/p...tml?language=pl i odpowiednim ustawieniu w skrzydle 1 lotka bedzie się podnośic, a 2 zniżac i odwrotnie Tak, pod warunkiem, że serwa w skrzydłach będą zamontowane symetrycznie (tak jakby w lustrzanym odbiciu).
KrzysiekB. Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 no przecież :oops: /poprawione/
MateuszPśl Opublikowano 11 Września 2010 Autor Opublikowano 11 Września 2010 Poczatek budowy lotek. A tutaj kadłub mojego RWD 5 Jak myslicie z czego najlepiej zrobic owiewke silnika
Kuba Kłosowski Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Kilka kawałków depronu sklejonych ze sobą i szlifować, szlifować i raz jeszcze szlifować :twisted: będzie dobrze
MateuszPśl Opublikowano 11 Września 2010 Autor Opublikowano 11 Września 2010 Też o tym myślałem, chyba to bedzię najlepsza owiewka do tego modelu.
Kuba Kłosowski Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Jest lekka, łatwo ją wykonać i co również ważne można ją zrobić z resztek płyt depronu.
MateuszPśl Opublikowano 13 Września 2010 Autor Opublikowano 13 Września 2010 Mam pytanie czy dałoby rade za pomoca miksera zmiksowac tak lotki by raz dzialaly na przemian, a za drugim razem 2 lotki na raz podnosily sie do gory lub w dol . A na stepnie polaczyc Ster wysokosci z mikserem mniej wiecej wygladało by to tak : I czy do ustawienia podtrzebowal bym komputera czy wystraczy to ustawic z nadajnika Przepraszam za pomyłke tam gdzie pisze serem ma byc serwem
madrian Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 To nie jedyna pomyłka. :wink: Wytłumacz o co ci dokładnie chodzi i po co te kombinacje? W pierwszej chwili myślałem, że opisujesz V-tail (lub inaczej Deltę), ale po co ci tam jeszcze Ster wysokości, skoro lotki to robią? Budujesz "kaczkę"? Do samych lotek, żeby raz działały jako lotki, a drugi jako ster wysokości - Potrzebujesz miksera typu V-tail. Może być wbudowany w nadajnik, lub w przypadku analoga, mikser taki można dokupić. Wystarczy poszukać w sklepach "miksera V-tail". Jeżeli chcesz tam jeszcze wmiksować w V-tail'a ster wysokości dodatkowy - nie obejdzie się bez ustawialnych mikserów w nadajniku komputerowym (nie wszystkie nadajniki komputerowe umożliwiają dowolne konfigurowanie układów, niektóre ograniczają się do gotowych programów i nic więcej).
MateuszPśl Opublikowano 13 Września 2010 Autor Opublikowano 13 Września 2010 ja buduje treinerka ale to o czym myślałem chyba będzie zbyt zaawansowane chodziło mi oto żeby żeby kablem typu Y połaczyc mikser z sterem wysokości , a za pomocą miksera sterowac wysokością i równac lot.
AdamS Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Nie widziałem jeszcze kabla łączącego mikser z ,,serem"
madrian Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Nie widziałem jeszcze kabla łączącego mikser z ,,serem" Bo za krótko żyjesz. :wink: Jeszcze zobaczysz takie rzeczy, że ci oko zbieleje i włosy wypadną. :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.