Gość Anonymous Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Nie soft jest do bani tylko wasze wymagania są wygórowane Ja na swoim nadajniku Tgy 9X zaprogramowałem lotki na dwóch serwach, dołożyłem im "klapolotki", czyli lotki pełnią funkcję klap (lub hamulca, zależy od ustawienia potencjometru) i lotek zarazem i wszystko działa fajnie W EGPro sprawdza się aż nadto. Zawsze lepiej powiedzieć, że to kicha. Miałem MX-12 i powiem że tamto radio to była kicha. Jedyne co miało, to bardziej dopracowane miksery, a tek to brakowało jej wiele do Turnigy 9x. f-150, mogę zapytać, całkowicie z ciekawości, po co domiksowywać wysokość do lotek/klap? Czy chodzi o to, że przy wychyleniu klap nos modelu się pochyla i chodzi o korektę tego zjawiska? Jeśli tak, do zaraz po powrocie do domu zaprogramuję to na oryginalnych mikserach (już mi się pomału kończą )
f-150 Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Nie soft jest do bani tylko wasze wymagania są wygórowane Ja na swoim nadajniku Tgy 9X zaprogramowałem lotki na dwóch serwach, dołożyłem im "klapolotki", czyli lotki pełnią funkcję klap (lub hamulca, zależy od ustawienia potencjometru) i lotek zarazem i wszystko działa fajnie W EGPro sprawdza się aż nadto.No właśnie to co ty zaprogramowałeś to "mały pikuś" i daje się zrobić bez problemupo co domiksowywać wysokość do lotek/klap? Czy chodzi o to, że przy wychyleniu klap nos modelu się pochyla i chodzi o korektę tego zjawiska?Tak ale akurat odwrotnie zadziera.I nie zapomnij zaprogramować klap w dwóch stanach lotu (do staru i lądowania) i domiksować wysokość procentowo.Oczywiście klapy na dwóch oddzielnych kanałach.
Gość Anonymous Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Tak ale akurat odwrotnie zadziera.I nie zapomnij zaprogramować klap w dwóch stanach lotu (do staru i lądowania) i domiksować wysokość procentowo.Oczywiście klapy na dwóch oddzielnych kanałach. Tutaj akurat nie chodziło mi to czy się da czy nie (ale spróbuję mimo to) tylko o samo zjawisko, które wymaga takiej korekty
Cimek Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Przy okazji zobaczcie sobie jeszcze inne filmy tego pana
MiQ27 Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 tego pana Cimek, ale kolega rafit jest u nas na forum od dłuższego czasu, sami mu podrzucaliśmy pomysły (w tym instrukcję od MC4000)
f-150 Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Gdy otwarłem opakowanie ,wyjąłem nadajnik przeglądnąłem menu byłem w szoku że ta aparatura tyle potrafi.Niestety życie zweryfikowało prawdę ,nie potrafi.Zawarte w mikserach wartości ustawień nie działają.Próbowałem zrozumieć i przyjąć logikę twórcy oprogramowania,ale tam jej po prostu nie ma. Gdyby to był sprzęt z przyzwoitym softem nie powstały by alternatywne oprogramowania i na pewno bym się jej nie pozbywał.Nie mam wygórowanych żądań ale chcę mieć poprawnie działające miksery . Chyba nie oto chodzi aby kupując nadajnik zmieniać w nim oprogramowanie i spędzić pół dnia na programowaniu funkcji. Nie twierdzę że Spectrum czy Optic jest lepszy.Każdy sprzęt ma swoje wady i zalety.Być może jak powstanie wersja 9x v xxx działająca poprawnie to być może skuszę się ponownie.
Qbatus Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Mam to głęboko :ass: i właśnie ją sprzedajęA więc to Wojtku dla tego... :devil: No to chyba jeszcze przemyślę sprawę
f-150 Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 To myśl szybciej bo moduł już na mnie czeka do odbioru,a na PW dostaję cały czas pytania kiedy sprzedam
Mlego Opublikowano 22 Września 2010 Autor Opublikowano 22 Września 2010 Widzę, że temat znów na fali Podjąłem decyzję, że kupuję DX6i... Jednak radzę nie zamykać tematu, iż przyda się on na pewno w przyszłych wyborach dla początkujących modelarzy. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.