Dj. Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Witam, tak dzis zakonczył swój żywot całkiem spory model fourniera : http://www.youtube.com/watch?v=20k5kv40Bhk P.S.Koledzy przypomnijcie mi jak sie wkleja filmy bezpośrednio w post, jakoś mi to umknęło :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Nie tylko ja sie rozbiłem dzisiaj, tylko ty kolego masz dużo większe straty. Szkoda naprawdę szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 ładna pogoda obrodziła .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 P.S.Koledzy przypomnijcie mi jak sie wkleja filmy bezpośrednio w post, jakoś mi to umknęło :oops: linklinklink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 12 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Dziękuję Malker, człowiek uczy sie całe życie... leszek c,napewno szkoda modelu, ja tylko filmowałem, model ł własnoscią kolegi z tego forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Tak jak pisał Malker, ale wystarczy 1 raz linik :devil: Tylko żeby działało, link nie może być ze strony Twojego kanału, tylko "normalnie". Bo link który podałeś nie zadziała.... namieszałem.... ale mam nadzieję rozumiesz? W tym wypadku link: http://www.youtube.com/watch?v=20k5kv40Bhk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 :cry: Szkoda modelu. A co było przyczyną?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 12 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 A co było przyczyną?? Problem obsługi, błąd pilota - sam sie przyznał - silnik benzynowy w napędzie modelu z mocno rozbudowaną elektroniką pokładowa (widać częsciowo na filmie), przygasł ze względu na zbyt ubogą mieszankę, utrata mocy i prędkości, waga modelu reszty dokonała aerodynamika...Własciciel pewnie niedługo sam sie wypowie - jak ochłonie. Tak naprawde to powaznie uszkodzona jest prawa połówka skrzydła i częsciowo maska silnika i kadłub w jej okolicy - naprawde niewiele jak na takiego kreta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 To najgorsze co jest w tym Hobby Ktoś wymyślił piękne hobby , po co tylko wymyślał Kraksy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 To najgorsze co jest w tym Hobby Ktoś wymyślił piękne hobby , po co tylko wymyślał Kraksy Żeby człowiek wiedział, gdzie jego miejsce i w pokorze stał przed żywiołami, mnąc w rękach czapkę. :wink: Model nie wygląda tak źle. Naprawdę nie da się naprawić? Zima idzie to i czas będzie. Nie takie rzeczy się, ze szwagrem klepało... :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 To był jego trzeci lot .pierwszy- słabo wyważony ale dało się polatać i wyladować ,drugi- po dołożeniu 350 gramów ołowiu był całkiem niezły ale też przód za lekki .w powietrzu czuje sie jego klase , nawet na niewielkiiej mocy silnika /30 cm benzyna/przeloty i łagodne zakręty bez nerwówki . łot niedzielny-ostatni , zapomniałem otworzyć powietrze na maxa i pozamiatane .Dobrze mieć na polu osoby na które można liczyć .DJ dzięki za filmik i pomoc w poszukiwaniu modelu.Idzie jesień i te małe uszkodzenia odbuduje bo warto czymś takim monstrualnym polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Zdecydowanie warto odbudować. Model piękny, a w powietrzu pewnie jeszcze ładniej się prezentuje. Jak pisałi chłopaki idzie zima długie wieczory, czasu bedzie sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Model sie odbuduje. Na filmie widac, za lekki przod i klasyczny korek. Jedna uwaga duzymi lata sie swietnie, ale maja swoja mase. Trzeba posiadac troche umiejetnosci zeby komus nie zrobic krzywdy. W tle widac zabudowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 15 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Trzeba posiadac troche umiejetnosci zeby komus nie zrobic krzywdy. W tle widac zabudowania... Owszem ale tak 90 stopni w prawo od toru lotu modelu, tam gdzie spadł do zabudowan jest... trudno nawet to ocenic, 3 - 5km? Teren do lotów jest wręcz wymarzony, czyste wykoszone pole - daleko od siedzib ludzkich. Spoko o umiejętnosci , kto jak kto ale bostyl'owi takowych napewno nie brakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MROX Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Film jest przykładem, że fizyka zawsze działa dobrze. A konkretniej prawo grawitacji. Nic tylko odbudowywać i latać dalej bo naprawdę fajny modelik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 I tak zrobię a następny filmik nakręci wiadomo- Dj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.