Góral Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Witam nie dawno od pracowni dostałem taki oto model oto fotki niestety telefonem http://img713.imageshack.us/i/dsc00884wl.jpg/ http://img836.imageshack.us/i/dsc00882r.jpg/ http://img844.imageshack.us/i/dsc00881hd.jpg/ nie dawno pokryłem kadłub i skrzydło według planów silnik ma mieć 4,5 cm3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Popracuj nad poprawną polszczyzną, zaprawdę powiadam Ci to nie boli, a tak przy okazji to jak pracownia mogła dać Ci model? Tym samym teraz czas na uwagę merytoryczną, bo nie wiem jak u Was ale u nas takie modele latają na motorkach 2,5 ccm i kręcą pełny program.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Witam, jakbyś dał tam motorek w granicach 2.5÷3.5ccm to było by wystarczająco w zupełności. Linki użyj w granicach 15m, a jakby Ci wyszedł model gotowy do lotu poniżej 600g to było by super Co najważniejsze postaraj się go robić PROSTO, przede wszystkim kąty zaklinowania skrzydła, statecznika i silnika na 0°. Zajrzyj sobie do książki Pana Zawady, tam jest wszystko dokładnie opisane. Życzę powodzenia i pozdrawiam, Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 15 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Dzięki ale nie mam na razie takiego funduszu na silnik więc dam ten do puki coś wleci w ręce, a co do kąta to wiem co do polszczyzny to pisze z programem podkreślającym błędy i wszystko było ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 15 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Mogli dać bo uczęszczam do pracowni sponsorowanej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Dzięki ale nie mam na razie takiego funduszu na silnik więc dam ten :lol2: do puki :lol2: coś wleci w ręce, a co do kąta to wiem co do polszczyzny to pisze z programem podkreślającym błędy i wszystko było okTo zmień Kolego program bo ten Cię okłamuje.BTW w jaki sposób pracownia=pomieszczenie mogła dać Ci model??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 15 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Cała pracownia i materiały w tym modele i aparatury są finansowane przez sponsora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 15 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 A znalazłem silnik 2,5 będzie ok? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Model dostałeś od instruktora, a nie od pracowni. Jaki to silnik? I w jakim jest stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Galileo Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Ja latałem takim modelem na silniku MVVS 3,5ccm. Zabawa była świetna dopóki modelu nie rozbiłem Szkoda, że wycofali te silniki, bo one były naprawdę dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 silnik jest nowy MVVS 2,5 cm 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Galileo Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 <empty> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 MVVS to bardzo dobry motorek i do Twojego modelu nada się idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 jeśli mnie oko oraz pamięć nie myli to jest to akrobatek :wink: . jeśli tak to na linkach 15,92 i rytmie kręciło się cały program akrobacji , :wink: czasami pod torem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam, nie muszą być 15.92 do akrobatki, tutaj nikt nikogo nie goni (F2D) i nikt z nikim się nie ściga (F2C) Jak modelik będzie lekki i prosto zrobiony to programik na MVVS-ie spokojnie zrobi Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacred Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 http://img844.imageshack.us/i/dsc00881hd.jpg/ Szkoda że nie wyażurowałeś żeberek przed sklejeniem płata (spójrz na plan modelu). Ciężko będzie Ci teraz ustawić wyprowadzenie linek pod właściwym kątem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 W żebrach są specjalne dziurki wiercone na potrzeby linek :!: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacred Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Co Ty nie powiesz? A może masz wywiercone otwory na nie dziurki? Jednak zalecałbym spojrzeć na plan modelu. Chyba nie masz pojęcia jakie konsekwencje będzie miało poprowadzenie linek prostopadle do kadłuba modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 I masz zamiar poprowadzić linki prostopadle do kadłuba? Jednak zalecałbym spojrzeć na plan modelu.Nie znam się co prawda na uwięziakach, w życiu miałem z nimi kontakt aż raz, ale sądzę, że jednak linki powinny iść prostopadle do kadłuba, czyli w tym wypadku do osi kadłuba, która jest styczna do okręgu, po którym porusza się model. Kierunek jak i silnik są wychylone na zewnątrz, co, zdaje się,, by model bezproblemowo poruszał się po okręgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.