Gites Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Witam, Jak w temacie... chcę wzmocnić AXNa wklejając mu wzdłuż kadłuba węglowe pręciki (fi 1.5mm). Samo EPP kleję CA ale czy mogę również tym wklejać pręty węglowe? (nie będzie jakiejś ubocznej reakcji CA z włóknem węglowym?). Dzięki za odpowiedzi, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Nie będzie.A trzymać będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 ...będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Ok, to robię... niech będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Bardzo dobrze też trzyma na klej poliuretanowy. Można przy jego pomocy takze wzmacniać. I dobrze też do tego, zamiast węglowych, nadają się bambusowe patyczki od szaszłyków. Kosztują grosze za pęczek. Na pewno ich nie połamiesz. A jest taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 bambusowe patyczki od szaszłykówFaktycznie można by ich użyć... Mam nawet paczkę i to dość długich. Cóż... wykorzystam je w razie kraksy bo zacząłem już wklejać węglowe. Ale dzięki za podpowiedź bubu2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Tylko że twoja maszyna nie jest z EPP Niktórzy producenci tak piszą ,ale to nie zawsze jest prawda np EG który jest z tworzywa na bazie polistyrenu podczas gdy EPP jest na bazie polipropyleny Niektóre EPP-podobne(zwłaszcz te z dodatkiem butadienu) kleją się jednak zwykłym CA .Zrób próbę . Jeśli średni CA lekko rozpuszcza spróbuj gęstego.Jeśli dalej rozpuszcza pozostaje CA do styro,no ale jest drogi. Tak jak pisali koledzy dobrze też trzymają kleje poliuretanowe ,ale dają brzydką brązową spoinę. PS Postaraj się zrobić model jak najlżejszy ,daruj sobie podwójne zasilanie.Mój EG na mrozie - 28' C latał 15 min po odcięciu silnika .Aku 2200 mAh 11,1V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Tylko że twoja maszyna nie jest z EPPOk, w HK określają to jako EPO-foam. Tak czy siak pięknie się klei CA i w ogóle nie ma żadnych podtopień materiału. Przyspieszacz do CA też tego nie rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Ja z reguly najpierw zapycham wnetrzne wyciecia zapycham klejem UHU POR. wrziskam pret. Po dziesieciu minutach dociskam wszystko. z wierzchu delikatnie zalewam rzadkim CA - bardzo ladnie utwardza... polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.