mucha100a Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Z góry proszę o wyrozumiałość ponieważ jest to mój pierwszy wpis na forum Model przez mnie zbudowany został z planów gumówki które znalazłem tutaj: http://www.theplanpage.com/esp/caudron.htm zosatły one wydrukowane tak aby model miał rozpiętość 60 cm i nieznacznie zmodyfikowane na potrzeby założenia sprzętu rc Dane modelu: rozpiętośc jak już wyżej wspomniałem 60 cm waga bez akku szacowana na około 80 gramów (niestety nie posiadam póki co wagi) można oczywiście zrobić troszkę lżej jednak do latania na zewnątrz, ten model z taką wagą radzi sobie bardzo dobrze, a za to jest dość wytrzymały np. nie tak łatwo połamać podłużnicę po przez nie umiejętne trzymanie modelu Wyposażenie: na ster kierunku i wysokości serwo HS-50, na lotki serwo HD 3,7 g , regulator to jeti 8A, odbiornik to penta, silnik D 1811 2000KV (silnik micro 10g) i jego ciąg na akku 240 mAh przewyższa masę modelu Niestety nie mam wielu zdjęć podczas budowy i udało mi się je zrobić prawie bezpośrednio przed pokryciem japonką. Pokrycie niestety nie wyszło jak zakładałem, kolor jest trochę za ciemny, a poza tym pojawiły się nieprzyjemne białe smugi po cellonowaniu mimo, że do rozcieńczenia nitrocellonu użyłem acetonu. Model już po oblocie, lata całkiem fajnie, można kręcić podstawową akrobację, i jest wstanie latać na akku 650 mAh 2S które jak na ten model są całkiem duże, noramlanie latam na 240 mAh 2S, można nim latać wolno na tych mniejszych akku, ale latanie na dużych już nie jest takie proste przy małej prędkości( nie można przesadzić) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Pokrycie niestety nie wyszło jak zakładałem, kolor jest trochę za ciemny, a poza tym pojawiły się nieprzyjemne białe smugi po cellonowaniu mimo, że do rozcieńczenia nitrocellonu użyłem acetonu. Białe smugi to kwestia jakości rozcieńczalnika. Zawsze mieliśmy z tym problemy, jak się okazało nitro do rozcieńczania musi być jak najlepsze. Dlatego stosujemy nitro DĘBICA. Cena to ok 7-8 zł za butelkę 0,5l ale warto. Dragon itp nadają się najwyżej do mycia rąk Może spróbuj z papieru japońskiego wykonać jakieś dodatkowe malowanie? Nie jest to takie trudne a efekt można osiągnąć rewelacyjny: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:0hKIQpJoPB71JM:http://img244.imageshack.us/img244/4893/obraz003no0.jpg&t=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 No ale szczerze mówiąc nie wyszlo to tak tragiecznie, taki no jak by blachy miał teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Pokrycie niestety nie wyszło jak zakładałem, kolor jest trochę za ciemny, a poza tym pojawiły się nieprzyjemne białe smugi po cellonowaniu mimo, że do rozcieńczenia nitrocellonu użyłem acetonu. Rozcieńczalnik powinien być do wyrobów nitrocelulozowych, zwykłe nitro i aceton zostawiają smugi. O wyrobach Dragona to się nawet nie wypowiadam, leją taki syf do tych swoich butelek, chyba odpady jakieś. Nawet denaturat od nich dziwnie, nietypowo śmierdzi. Potwierdzam co mówi TEQ, ten z Dębicy jest ok. (ale musi pisać ,że jest do wyrobów nitrocelulozowych) Modelik zacny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Fajny model, ale przydałoby się prysnąć na niego trochę farby. Może uraczysz nas jakimś filmem z lotów? :roll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.