pppd Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 Dziękuję za wyjaśnienie. No cóż.. ja poszedłem w Coronę.. ale zawsze będzie to można kiedyś zmienić. Póki co nie potrzeba mi dwukierunkowej komunikacji, więc jakoś będę żył
meadow24 Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Opublikowano 24 Listopada 2010 dokladnie chodzi o ten modul CT8Z 2.4G DSSSv2 a w chinach frsky nie ma cenowo wyjdzie tak samo i bez czekania
GOGO Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Latamy z kolegą na tym module i od tego czasu skończyły się problemy z drgającymi serwami brakiem zasięgu i innymi zakłóceniami latamy do granicy widoczności i jest ok, za te pieniądze godny polecenia(takie jest moje zdanie) :wink:
robas69 Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Jeżeli ktoś ma ochotę i dobrze zna techniczny język niemiecki, w grudniowym numerze MFI Modellflug, jest artykuł o nowym systemie 2,4 GHz Graupner'a o nazwie HoTT. Strona www.mfi-magazin.com :shock:
marcinw Opublikowano 30 Listopada 2010 Opublikowano 30 Listopada 2010 No, DIY frsky doszedł, trzy kabelki przylutowane i działa Precz z Graupnerowym (JRowym) 35 MHz, dla 2 odbiorników raczej nie opłaca się naprawiać i kombinować z przełączaniem. Jeszcze nie testowałem w locie, ale na razie wygląda dobrze, wszystko chodzi płynnie. Taka jedna pierdółka, po wmontowaniu modułu wskaźnik napięcia w nadajniku zaczął trochę latać co 0.1V. Może gdzieś trzeba jakiś kondensatorek czy coś w tym stylu wlutować?
Leszek_K Opublikowano 30 Listopada 2010 Opublikowano 30 Listopada 2010 Marcin - tak ma byc, zostaw to w spokoju. Nadajnik 2.4GHz nie nadaje ciagle, jak 35MHz, tylko ok 10% czasu. Reszte czasu spedza na niczym.
marcinw Opublikowano 30 Listopada 2010 Opublikowano 30 Listopada 2010 Ok, dzięki za info. W takim razie nie ruszam.
meadow24 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2010 witam koledzy potrzebuje info najlepiej tez fotki jak i gdzie wlutowac DIY oraz rozmieszczenie modulu najlepiej fotki na meadow22@wp.pl pozdrawiam Grzesiek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.