jedrekxxd Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Witam. Poszukuję jakieś taniej drukarki, w której toner lub tusze nie będą droższe niż ona sama;/ Jak posiadacie jakieś drukarki lub znacie takie dobre to proszę o pomoc. Sam posiadam urządzenie wielofunkcyjne dałem 500zł ale jak za tusz mam płacić 100 za jeden to przegięcie jakieś bo wystarcza mi to na max miesiąc.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Niestety tak jest ,czym droższa drukarka tym tańsze tusze... zaplacisz 200 zł za drukarkę ,tyle samo czy nie wiecej zaplacisz z Each tusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 dość dobre jest urządzenie wielofunkcyjne Brother DCP-385c (około 350 zł) z 4 kartridżami (Black, Yellow, Cyan, Magenta) w cenie (nieoryginalne zamienniki) około 25 zł każdy. Oryginalne około 50 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Jak ma być funkcjonalna i tania w eksploatacji to tylko laserowa. Miałem dwie drukarki atramentowe, u znajomych jeszcze ze cztery i zawsze było tak samo-zasychające, zatykające się tusze, z których większość jest zużywana przy uruchamianiu , a nie drukowaniu. Poza tym prędkość druku na poziomie kilku str/min. nie powala... Kupiłem pół roku temu za "zielony banknot" używaną drukarkę laserową(czarno-biała). Co prawda nie drukuje w kolorze(mnie to nie przeszkadza), ale powala na kolana wiele droższe atramentówki jeśli chodzi o prędkość i jakość wydruków. Koszty? Co kilka tys. stron(w moim tempie to ponad rok) dokupuję proszek do tonera+chip zliczający=30zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 HP Deskjet Ink Advant K209a-z - 399 zł - kartridźe po 35 zł ( cz-b / kolor ) - 800 kartek z kartridza cz-b - tempo wydruku - około 20 str / min w fast :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksionc Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Ja mam urządzenie wielofunkcyjne EPSON stylus DX4050. Oryginalne tusze 36zł (jak ostatnio kupowałem-dawno temu) ja używam zamienniki-na allegro można kupić za 7-10zł za sztukę. Nie miałem z nim problemów, od nowości raz tylko czyściłem i ustawiałem głowice (oczywiście programem epsona) drukarkę mam już jakieś 3-4 lata. I polecam:) Kupiłem ją chyba za 350zł-nową z hurtowni (po znajomości-z wieczystą gwarancja 8) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 zasychające, zatykające się tuszeW niektórych modelach, jak również w DCP-385c głowice drukujące są automatycznie czyszczone co jakiś czas. Zapobiega to "zasychaniu i zatykaniu". :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Mam Brothera DCP-150. Używam tylko zamienników, komplet 3 kolory(35ml) + czarny(37ml) kosztuje mnie całe 15zł ;D Drukuję na tym zdjęcia w przyzwoitej jakości. Polecam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Używany HP Laser Jet 6P kupiony za 99zł na Alledrogo z nabitym tonerem i wszystkimi kablami działa u mnie trzeci rok i podziała kolejne 3 lata bo podobno pełny toner wystarcza na 4000 stron. A butla proszku kosztuje 25 zł. Szybkość wydruku 8 str/min co do drukowania planów modeli w zupełności wystarcza-budowy modelu zbytnio to nie opóźnia! :rotfl: Czasem brakuje możliwości drukowania w kolorze ale zbyt rzadko dlatego kupiłem czarno-białą. Na dzisiejsze czasy jest wielka i ciężka ale dla mnie to bez znaczenia bo ma stałe miejsce i praktycznie jej nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekxxd Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 http://allegro.pl/20-str-min-duplex-pelen-toner-kyocera-fs-1020-d-i1231902968.html a co myślicie o tej drukarce - bardzo fajna, czytałem opinie, że ludzie do przebiegu 100tys dochodzą i drukarka jak nowa. Tonery oryginalne ok 120zł (6500 kartek da się wydrukować z pełnego) Napisałem do sprzedawcy o jakim przebiegu są te drukarki i jak coś to w poniedziałek będę zamawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.