Pablo_433 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Opublikowano 15 Listopada 2010 wejdż na strone www.oldgliders.com i nawet kupisz w wersji ARC KOMARA
milo Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Byłem nie raz, i nie raz podziwiałem wyroby Binia, niestety dla mnie nie do przełknięcia ta oferta ze wzgl logistyczno - organizacyjnych. Naprawdę piękne modele.
darek.3333 Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Pięknie :wink: :wink: Szkoda , że nie mogłem być :cry:
kryniek Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Jeszcze kilka ujęć z innej kamery
wojtek-a Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 U was tez padalo :twisted: :? :wink:? Przypomnialo mi sie powiedzenie-dowcip mojego autorstwa: -Po czym mozna poznac aeromodelarza RC? Po wiecznie zabloconym samochodzie :lol2: . A tak w ogole to czad. Te ujecia z kokpitu Komara...myslalem, ze to ja lece ...
darek.3333 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Filmik zwłaszcza z kabiny jest rewelacyjny. Ciekawe czy ktoś jeszcze żyje , kto pamięta taki widok z autopsji. Tylko dla szybownika nie widzieć holówki z kabiny to masakra.... Czy jest jakiś powód dlaczego się lata modelem dużo wyżej od samolotu więc inaczej niż w rzeczywistości? Do takiego lotu na holu świetny byłby system FPV w szybowcu.
kryniek Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Powodów jest bardzo wiele lecz główny powód jest banalny, z ziemi trudno ocenić czy szybowiec znajduje się w osi holówki w związku z tym odchyłki jego od kursu powodowały by utratę sterownia w modelu holującym gdyż szybowiec ciągnął by za usterzenie modelu holującego (już to przerobiliśmy i źle się skończyło ). Szczegulnie odczuwalny jest ten problem, gdy szybowiec ma masę równą lub większą od holówki, w przypadku holowania szybowca o masie 5kg za modelem 19kg i zapasem mocy niema to większego znaczenia. Drugim argumentem jest widoczność elementów zestawu kiedy patrzymy na nie z tyłu i nie zlewa się szybowiec z holówką w jedną całość.
darek.3333 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Dzięki za wyjaśnienia. Poza modelarstwem latam zarówno szybowcem jak i samolotem holującym więc byłem ciekaw jak to jest w przypadku modeli. :wink:
kryniek Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 Ten piękny Komar trafił na rynek wtórny info na stronie portalu http://attp.pl/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.