michcio88 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Czy ktoś z Łodzi orientuje się jaki rodzaj depronu można dostac w łódzkiej castoramie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Zielony(khaki) paczkowany 5mm-niezły zrobiłem z niego TOTO 0 i dwa RWD5 -(został po remoncie więc wykorzystałem). Jasnozielony 6mm (teraz zamierzam kupić ten), 3mm czarny (albo ciemny grafit jak kto woli) także przyzwoity, 3mm jasnozielony-tego jakiś czas już nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 A rowkowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 W Tarnowskich Górach w Castoramie są rowkowane, więc przypuszczam że w każdej innej podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Rowkowane. Z mojego doświadczenia wynika, ze jedne rowki są głębsze inne płytsze. Dla przykładu ostatnio spotkałem depron 3 mm pomarańczowy-rowki prawie niewidoczne w postaci lekkich garbików. Rowki w niczym nie przeszkadzają-no może stateczniki nieoklejone nie zaciekawie wyglądają ale co tam. Kolejne RWD które popełniłem jest bardzo intensywnie eksploatowane (ostatnie 3 dni 8 godzin latania-pogoda dopisała :jupi: ) i "żyje" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Dziękuje :]. A jak cenowo sprawy się mają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palacz1996 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 O ile się nie mylę to depron 6mm 30zł (paczka 10szt), a 3mm 20zł (paczka 10szt). W niektórych sklepach można kupić tez na sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Kupowałem w Castoramie na sztuki. Pan napisał karteczkę dla kasjera jak w przypadku produktów na wagę czy z metra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 karambolis8,identycznie było u mnie-bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 A że tak zapytam to na jakim dziane i pod jaką nazwą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Poszukaj gdzieś przy panelach podłogowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inżynier Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Jeżeli chodzi o depron z castoramy to uważam ,że to jest ostateczność jeżeli chodzi o depron jako materiał na model. :? Depron ten pod wpływem lekkiego uderzenia pęka i kruszy się. Radził bym kupować w sklepie modelarskim (jest biały, gładki,lekki i nie łamię się tak łatwo).Koszt takiego arkusza to około 10zł. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 W sklepach Komfort można kupić depron 6mm gładki z obu stron. Wydaje mi się, że jakościowo wypada przyzwoicie w porównaniu do rowkowanych, a wizualnie zdecydowanie lepiej. Zapomniałem dodać, można kupować pojedyncze arkusze (przynajmniej w Zabrzu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 O ile się nie mylę to depron 6mm 30zł (paczka 10szt) Jest biały, gładki,lekki i nie łamię się tak łatwo. Koszt takiego arkusza to około 10zł Coś za coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Jeżeli chodzi o depron z castoramy to uważam ,że to jest ostateczność jeżeli chodzi o depron jako materiał na model. :? Depron ten pod wpływem lekkiego uderzenia pęka i kruszy się. Radził bym kupować w sklepie modelarskim (jest biały, gładki,lekki i nie łamię się tak łatwo).Koszt takiego arkusza to około 10zł. :wink:Jeżeli zależy wam na jakości to tylko biały.W przeciwieństwie do zielonego badziewia daję się ładnie szlifować papierem 1200 na gładko,nie wiotczeje z czasem.I najważniejsze daje się kształtować np.na krawędzi stołu bez podklejania,grzania i innych cudów.Jedynie depron Graupnera (jest w mniejszych arkuszach ) ma inne właściwości,twardszy ale zarazem kruchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Ojtam, ględzenie. jak się nie ma co się lubi, to się robi z depronu Castorama/Komfort/Obi. Osobiście rzeżbię z ciemnozielonego 3mm rowkowany, jasnozielony 6mm gładki i brązowy 5mm rowkowany. ciemnozielony - pokrycia jasnozielony - konstrukcja, ale ma tendencję do zawijania się, wypaczania brąz - doskonały na żeberka trafiał się też pomarańczowy - ale ten to wybitnie kruchy jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Odwiedziłem Konfort u mnie i niestety mieli tylko depron 6mm rowkowany. Wg mnie ten rowkowany jest minimalnie bardziej giętki. Zobaczę jeszcze w Łodzi, może będą mieli ten gładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 W Łodzi ostatnio kiepsko z gładkim depronem. Na 100% możesz sobie odpuścić Komfort w 'Tulipanie' bo sprzedają już tylko rowkowany. Jakbyś znalazł w jakimś innym to daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reptyl Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Ostatnio kupowałem gładki 6mm w Komforcie - nie było - sprzedawcy poinformowali mnie, że firma wycofuje go z oferty ze względu na znikomy popyt. Kierownik sprawdził w innych sklepach i na zamówienie sprowadził dla mnie paczkę (odbiór za dwa tygodnie). Działo się to w październiku - wówczas był jeszcze zapas w magazynie centralnym - jak jest teraz - nie wiem. Jednak z gładkim zielonym 6mm będzie kłopot, bo poza Komfortem był nieosiągalny. I drugi wniosek - dobrze jest podpytać sprzedawcę. wPozdrawiam, Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.