Alfone Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Piękny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 No i wszystkie sterki trafiły na swoje miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 I kolejna zmiana wyglądu, można powiedzieć, że płatowiec jest gotowy - zaczynam wyposażanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfone Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Witam, Interesuje mnie kabinka. Wykonałeś ją sam? Czy kupiona? Model elegancki, bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Kabinka i podwozie jest wykonana przez mojego kolegę Przemka, który projektował ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Jeszcze ja by tak koła gumowe z felgami były to by było luks, ale to też waga dodatkowa :/ Jaki silnik planujesz tam d ać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Silnik EMAX BL2815/09. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Witam . I jaka wyszła masa pustego modelu ? Czy od dołu model też żółty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Witaj. Od dołu żółty z granatowymi pasami (za parę dni dam fotki - jak dorobię popychacze), a masa pustego oklejonego modelu 664 g + wyposażenie (397 g z lipolem) więc razem 1061g. Pod tym względem sukces bo miałem zamia zmieścić się w 1200g - i wygląda, że się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 No i Wilk dostał kły, motorek jest już na swoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Model pierwsza klasa :shock: A gdzie kołpak? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Witam . Strasznie delikatny ten domek silnika , ja bym go wzmocnił choćby sklejką 1 mm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Leszku to jest Samba o przekroju 8x5 mm, belki ukośne 5x5 mm, czoło sklejka 2,5 mm podklejona z tyłu Sambą 5 mm. Dodatkowo belki poziome są wpuszczone we wręgę sklejkową. Można na tym słonia wieszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Model oklejony folią oracover ?? a następnie malowany czy nadal oklejany ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Nadal oklejany, ale folią artystyczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Nadal oklejany, ale folią artystyczną.A mógłby Pan wysłać jakiś link do takiej foli ??Kiedy oblot ?? Jak Pan będzie mógł niech Pan wrzuci zdjęcia od dołu samolotu. Ps.Oczywiście oblot samolotu wrzuci Pan an forum, ciekawi mnie jak będzie się zachowywał w powietrzu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 W każdym sklepie dla plastyków dostaniesz w kawałkach A3 i A4, w w hurtowniach z artykułami biurowymi jest na metry (metr szeroko, a dalej ile chcesz), a w Krośnie na Kletówki jest "Biuro plus". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Witam. Właśnie skończyłem mojego Wilka, masa do startu 1260 g. Cały model serwisowany jest na lotnisku stojąc na kołach, akumulator znajduje się praktycznie w SC w kabinie, która zamykana jest na trzy magnesy. Jak tylko poprawi się pogoda to nastąpi "chwila prawdy" czyli oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Aż nie chce się wierzyć , że Pakiet poszedł aż tak daleko do tyłu . Na pewno środek ciężkości jest w 1/3 od krawędzi natarcia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 3 magnesy dadzą rade ?? Czekamy na oblot teraz w Krośnie ładna pogoda, żeby tylko ten wiaterek ustał później chęci i czasu i OBLOT !!!. Oczywiście wrzuci Pan filmik z oblotu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.