Cimek Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Kopia dx6i pare drobiazgów dodanych i wsio. Wolalbym za tą cene Aurole 9'tke
Malker Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Czytałem na forach zagranicznych o DX8 i jakoś nie mam przekonania. Jeśli Ci wystarczy DX7 to ją bierz bo to dobry sprzęt a jeśli nie to zobacz za Aurorą lub Futabą T10
extream Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Kopia dx6i pare drobiazgów dodanych i wsio. Wolalbym za tą cene Aurole 9'tkeMiałeś DX 8 w ręce ? Jak jakościowo wychodzi? W sensie plastiki i spasowanie?
Cimek Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Irku, tak miałem Plastiki jak i dopasowanie jest porównywalne do dx6i, Jakościowo to tak jak dx6i. Totalus kopius dx6ius + więcej opcji Tyle na mój temat.
Adam_Max Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Oglądalem ją ostatnio w Katowicach co prawda chwilę ale spodobała mi się. Posiadam Dx6i i na pewno bym nie przyrównał tych aparatur jako zbliżonych jakościowo, a tym bardziej nie powiedziałbym że jedna jest drobnym rozwinięciem drugiej. Po opcjach dodatkowych jakie ona posiada (telemetria, Mode 1-4, karta SD, 30 modeli w pamięci) widać że to nie jest kilka "kilka drobiazgów i wsio". Znając życie to pewnie i tak się zaraz pojawi post mówiący o tym że Turnigy 9x ją deklasuje.
Cimek Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Adamie no własnie też macałem ją w Katowicach (ul .Mikołowskiej) Nie no Dla mnie ogolnie spectrum to przegrana sprawa. Tyle
Boogie Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Mialem ja rowniez w rekacj i np w stosunku do "siodemki" widac wyraznie lepsza jakosc plastykowych elementow. Ale najwieksza rzecza ktora ja wyroznia w stosunku do wszystkich aparatur na rynku sa alarmy wibracyjne. W przypadku latania glosnym modelem sa niezastapione. Naprawde rewelacja!
bubu2 Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Cimku, widać, że sie znasz. Ogranicz tę swoją twórczość, obecną w każdym temacie. Nie wprowadzaj kolegów w błąd i nie mieszaj im w głowach.
Cimek Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Bubu nic się nie będę ograniczał przykro mi. Polska wolny kraj, jak nie podoba się, to po prostu jest opcja zgłaszania posta i wsio.
buwi777 Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Adamie no własnie też macałem ją w Katowicach (ul .Mikołowskiej) Nie no Dla mnie ogolnie spectrum to przegrana sprawa. Tyle Wiemy, że lubisz pomagać - pomóż mi zrozumieć: DLACZEGO SPECTRUM TO PRZEGRANA SPRAWA :shock: ??
extream Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Adamie no własnie też macałem ją w Katowicach (ul .Mikołowskiej) Nie no Dla mnie ogolnie spectrum to przegrana sprawa. Tyle Wiemy, że lubisz pomagać - pomóż mi zrozumieć: DLACZEGO SPECTRUM TO PRZEGRANA SPRAWA :shock: ?? No właśnie ? Mam dwie aparatury tej firmy i żadnych problemów. Moja dx 6i na paluszkach (4) jednych i tych samych jedzie już 5 miesiąc.... Nie latam nie wiadomo jak wiele, ale jakbym miał zwykłą aparaturę na 8 paluszków to poczułbym różnicę... Z zasięgiem nigdy żadnych problemów, zakłóceń też nie miałem (Raz mnie tylko burze piorunem strąciłą...) Dlatego właśnie zapytałem jak wypada dx 8 żeby mieć pogląd na to czy warto się nią interesować.
fredzio Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Panowie - SPOKOJNIE. Kolega napisał, że dla niego spectrum to przegrana sprawa. Nie wywołujmy tutaj kolejnej wojny o wyższości tego co mam nad tym co mają inni. Obecnie KAŻDY system 2.4GHz ma swoje zalety i wady. DSM2 przydzielając kanały losowo może przydzielić je blisko siebie(fakt potwierdzony doświadczalnie) i wtedy zakłócenia mogą pokryć oba kanały. Sprawdzaliśmy to w laboratorium radiokomunikacji Politechniki Gdańskiej i raz jedyny udało nam się uzyskać dwa kanały tak bliskie siebie, że oba przykryła transmisja z nadajnika video. Fasst z kolei potrafił okresowo zamulić jak za często trafiał w obszar zakłóceń. AFHSS z kolei paskudnie wąski przedział pasma wykorzystuje domyślnie w trybie normal(łatwo można zakłócić całkowicie transmisję). w trybie scan ładnie omijał generowane zakłócenia, ale po utracie zasilania w tym trybie odbiornik już się nie zestrajał = KRET! Więcej sprzętów nie mięliśmy pod ręką do testów, więc się nie wypowiadam(choć diabelnie mnie ciekawi jak sobie radzi SANWA/AIRTRONICS). Mnie ta zabawa nadajnikami nauczyła jednego - każdy system ma swoje wady i zalety i każdy może stracić komunikację w określonych okolicznościach. Dlatego też apeluję o nieco spokojniejsze wyrażanie swoich opinii, bo po co się kłócić jak nastoletnie dziewczynki?
buwi777 Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Dziękuję za rzeczową odpowiedź - dobrze że Cimek ma w osobie fredzia dobrego adwokata ...
Eski Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Mam DX6i sprawdza się bardzo dobrze. Widziałem Dx 8 wygląda bardzo ładnie. Myślę , że działa równie dobrze jak wygląda.
darzur Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 Znając życie to pewnie i tak się zaraz pojawi post mówiący o tym że Turnigy 9x ją deklasuje. Oj żebyś się nie zdziwił. Funkcjonalnie to nie ulega wątpliwości natomiast co do jakości wykonania - cóż Turnigy 9x to raczej poziom DX6i.
Adam_Max Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 Irku, tak miałem Plastiki jak i dopasowanie jest porównywalne do dx6i, Jakościowo to tak jak dx6i. Totalus kopius dx6ius + więcej opcji Tyle na mój temat.Dzisiaj miałem okazję jeszcze raz przyjrzeć się dokładnie DX8 i nabrałem pewności Cimek że tej aparatury w rękach nie miałeś, a jak miałeś to celowo wprowadzasz ludzi w błąd. Menu aparatury dobrze przemyślane, łatwo się po nim poruszać za pomocą rolki z przyciskiem i to chyba jedyne podobieństwo do DX6i ponieważ opcji nieporównywalnie więcej, przyciski (chyba wszystkie) trójpozycyjne, materiały naprawdę solidne. Do tego można poustawiać różne alarmy dźwiękowe i wibracyjne związane z telemetrią lub położeniem przełączników (timery).
MironRC Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Panowie, czy ktoś już ma te radyjko DX8, jakieś wady, zalety? warto kupić, czy poczekać? :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.