adamt90 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Czy do silnika szczotkowego potrzebuję regulatora obrotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radson68 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Nie musisz. Chyba że Chcesz mieć możliwość regulacji obrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Jeśli chcesz sterować prędkością to koniecznie. Można podłączyć silnik bezpośrednio do zasilania, ale w modelu zdalnie sterowanym raczej nie o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamt90 Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 chcę zrobić mały samolot ze styropianu i myślę o jakimś tańszym rozwiązaniu. cos możecie doradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 i myślę o jakimś tańszym rozwiązaniu. cos możecie doradzić? _________________ Ale tańszym od czego? Od zestawu bezszczotkowego czy jak najtańszy z szczotkowych zestawów? Szczotkowe są tańsze od 3f ale różnice jak dobrze poszukasz to mogą być znikome. Natomiast 3f jest znacznie wydajniejsze. Lepiej dozbieraj kasy i kup nowoczesny sprzęt. A mały samolot tzn. jakich rozmiarów? Moje latające skrzydło jest małe - 100cm rozp i napędzał je silnik szczotkowy klasy 400 ale przejście na 3f to dopiero dało loty :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 chcę zrobić mały samolot ze styropianu i myślę o jakimś tańszym rozwiązaniu. cos możecie doradzić?Szybowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamt90 Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 myślę o tzw motoszybowcu też ok 100cm rozpiętości moge prosić o jakieś konkretne przykłady silnik i regulator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Najlepiej wejdź na stronę, któregokolwiek sklepu modelarskiego np modelesklep i zorientuj sie w ich ofercie, tzn. sprawdzasz rozp. danego modelu i w danych odczytujesz jaki jest przewidziany silnik, regulator i pakiet. zorientujesz się też - zanim zaczniesz budowę własnego - jaka powinna być masa do lotu modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Przeniosłem do odpowiedniego działu. Proszę o poprawienie tytułu na taki który będzie coś mówił o temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Modele do 100cm rozpietości sa drogie. Najtańszy rozmiar to 130 cm rozpiętości. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.