petro27 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam wszystkich mam pytanie odnośnie tych serw gdyż właśnie zakupiłem cztery sztuki i po zainstalowaniu ich wszystko działa dobrze ale czasami wydaja dziwny dźwięk w pozycji zero strasznie bzyczą czy to normalne ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Jeżeli występują jakieś opory ruchu (np. na popychaczach), to serwo ma problem z osiągnięciem zadanego położenia (w tym przypadku położenia środkowego) i "bzyczy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Mi tego typu objawy występowały w nast. przypadkach: - ten sam przypadek, który opisał Wojtek, - gdy napięcie zasilające serwa poprzez odbiornik było zbyt małe (rozladowana bateria NiMh), - gdy do odbiornika Futaby 2,4 High Speed podłączyłem serwa analogowe zamiast cyfrowych a odbiornik był pomyłkowo przestawiony w tryb High Speed, który na tych gniazdach obsluguje tylko serwa cyfrowe, - gdy padla mi końcówka mocy w nadajniku 35MHz i przy oddalaniu się od odbiornika serwa brzęczały, - ostatni przypadek - poprostu serwa były wadliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petro27 Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Mam odbiornik Futaby High Speed czy to oznacza ze te serwa nie będą poprawnie działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Będą jeżeli masz ustawiony odbiornik do pracy w normalnym trybie a nie w trybie High Speed. Jak to zrobić lub po czym poznać w którym trybie aktualnie pracuje odbiornik masz w instrukcji jego obsługi. Jeżeli nie masz instrukcji to Daj znać wtedy wygrzebię swoją i prześlę potrzebne informacje. Edit: w wolnym tłumaczeniu z instrukcji: Po włączeniu odbiornika dioda będzie świeciła się: - na czerwono jeżeli odbiornik będzie w trybie normalnym. - na zielono i czerwono (da kolor pomarańczowy) jeżeli odbiornik jest ustawiony w trybie High speer, po 2 sekundach zmieni się na czerwony. Wybó trybu pracy. Jeżeli chcesz zmienić ustawienie postępuj zgodnie z poniższymi punktami: 1. Wyłącz odbiornik. 2. Naciśnij i trzymaj przycisk link/mode i włącz odbiornik. Utrzymuj naciśnięty przycisk więcej niż 1 sekundę. Dioda zmieni się na czerwony – tryb Normalny lub na Zielony/czerwony, który przejdzie po 1 sekundzie na czerwony – dla trybu High Speer. 3. Zwolnij przycisk. 4. Wyłącz odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petro27 Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Juz znalazłem wszystko działa OK serdeczne dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.