witold_pi Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Steinbach 342 ef3m/axar/golwing na 50cm3 , mam problem ze zdjęciami (jak zamieścić) oraz z reklamacją u pana Jakuba (z tego względu nie dałem na razie tego jako tematu, bo pewnie stwierdziłby to jako chwyt poniżej pasa w trakcie negocjacji) :-( Do zasilania 4 cele 1800mAh sanyo sub C, serwa blue bird ,na kierunek HD1201, odbiornik spektrum, rewers elektroniczny na wysokość. W komplecie jest kołpak ze śrubą pod DL/DA, miało być kompozytowe (węglowe?) podwozie a jest aluminowe :-( . Dokupiłem orczyki węglowe i koła kavana (oryginalne są delikatnie mówiąć przeciętne). Owiewek kół nie montuję. Przedłużki Hiteca, wyłącznik jr lub graupner. Zastanawiałem się nad silnikiem moki 210 ale wtedy problem z mocowaniem kołpaka oraz 20% oleju idącego na poszycie, przód też mógłby być zbyt lekki. Zasilanie modułu i wyłącznik nie sprecyzowane. Na razie zmontowałem podwozie (bo trudno mówić tu o budowie modelu). Poszukuję też Miss Piggi i dowódcę świniolotu na pasażerkę i pilota :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Serwa Blue Bird i HD to dwie firmy na których niestety się zawiodłem i nie polecam, bo przygody nie są za ciekawe.HD samo zmienia neutrum i drży po pewnym czasie. Blue birdy miałem i najpierw mi zwalniały potem padły całkowicie u kilku użytkowników forum potwierdziło się, to samo wystarczy czytać tematy.Do takiego samolotu 50cc daj Hitec, JR lub Futaba. Oszczędzanie na serwach to największa głupota i błąd jaki można popełnić. Układ do rewersu też potrafi przejąc jakiś tam prąd sprawdziłbym czy wytrzyma w tym modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Chyba sie nie doprosimy o więcej fotek chyba że to model bezskrzydłowy :devil: :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Bezzałogowy na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 doprosicie, doprosicie , cierpliwości , niektórzy w tym kraju jeszcze pracują.... :mrgreen: Załoga poszukiwana patrz wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 To ja do załogi też proponuję serwa HS i JR bo sam takich używam... U mnie w yaku 55M axara siedzą: L- HS 5645MG, W- 5645MG, K- JR DS891. Ostatnio były jeszcze w Modelemax po 149 pln najtaniej w RP ale się im chyba skończyły :cry: Co do HD :evil: to jeden yak już poszedł w las bo się zblokowało a u mnie w yaku wysypało sie po sezonie...... No ale decyzja do Ciebie należy..... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Gdyby model poleciał za rok to mógłbym powiedzieć coś więcej o savoxach, bo siedzą w nieoblatanym jeszcze przeze mnie modelu. Co do wrażeń z tego jak działają na ziemi to rewelacja, chodzą jak szalone i są bardzo precyzyjne. Hiteki na dłuższej dźwigni nie reagują tak precyzyjnie na trymer jak savoxy. Oczywiście jedne i drugie to serwa cyfrowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asso Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Ja mogę polecić savoxy. Wprawdzie mam z nimi doświadczenia w modelu ic8 buggy ale jednak przejeździły cały sezon w modelu. Dobrze trzymają neutrum a i luz międzyzębowy nie jest zauważalny w przeciwieństwie do hiteców których używaliśmy w poprzednich sezonach tj. 5945mg i tych najmocniejszych tytanowych wielkości standard (w tych koledze dwa razy spłonęła elektronika). Dodatkowym + savoxów jest niższa waga. Nic tylko kupować Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Tak chwalicie Savoxy, jedziecie po HD a gdzieś tu na forum było, że Savoxy i Power Hd to jedno i to samo tyle, że w innych obudowach. Nie pamiętam czy to się tyczyło konkretnych modeli czy wszystkich, może to ktoś potwierdzić albo zanegować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 To samo, tak jak ASP i Magnum na przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Tak chwalicie Savoxy, jedziecie po HD a gdzieś tu na forum było, że Savoxy i Power Hd to jedno i to samo tyle, że w innych obudowach.Hmmm, a ja słyszałem, że to odmiana Alginów... Czego to się człowiek dowiaduje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Tylko w przypadku tańszych savoxów jest to samo co HD. Cyfraki 15kg są inne niż HD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 A miały być BMS-621MG 6,4/7,2 kG/cm i przyjdzie mi zbierać kasę na serwa? Widziałem cyfrowe hiteki HV na TH na 2s li-po po jakieś 55$, ew 645MG po99pln? Cyfrowe rozwiązałyby sprawę rewersu na jednej połówce steru wysokości. Ten samolot robi sięc coraz droższy , pewnie będzie tak drogi że będę bał się nim latać :cry: Dobrze ,że chociaż odbiornik pozostał bez krytyki :wink: Zdjęcia, które udało mi się sfotosikać: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9df3765845145358.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/38f52d962ba7d092.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0278787c3396d678.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a46d0795569ae087.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f63bf63850c4246e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85c084f080c8b888.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6a0bc079c0bded71.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d852681fb175cb3.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Ta na początku liczy się tylko model silnik serwa a puźniej okazuje się, że dochodzą duperele typu: przełaczniki pakiety, przedłużki itp. i robi się fajna sumka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 I te duperele nabijają nie małą sumę.Mój model miał wyjść z nadajnikiem mnie 5 tysięcy a wyszło ponad 6 i to były te duperele PS same wysyłki z różnych sklepów to prawie 100zł :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Dziś prace ruszyły naprzód- zamontowałem HS-5685MH x 5 , zastanawiam się czy odbiornik (AR 7000) to zdzierży :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek3d Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Kolego uzupełnij swój profil !!! wg regulaminu :arrow: Zrób normalne fotki !!! :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Zdjęcia są robione jakby ktoś miał zabrać zaraz koledze aparat.Widać jakieś drobiazgi i części do modelu.Proponuję poskładać to w całość, bo dalej dyskusja jest o czymś czego nikt nie widział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Prace powoli postępują, zamontowałem ster kierunku, wszystkie serwa na lotkach i wysokości, silnik, wycięłem maskę pod silnik (trochę ją poprawiłem ale nadal nie chce wejść? Chyba przetnę ten pierścień do mocowania do kadłuba, może wtedy raczy się odkształcić prawidłowo). Mam 2 pytania kierunek pull-pull ma mieć skrzyżowane linki? Drugie podkładki sklejkowe pod silnik przykleja się do firewala czy tylko skręca w śrubie (jak podkładkę)? PS. Zakupiłem karister na alledrogo , gdzieś mi się schowały wręgi pod niego :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Krzyżowanie linek nie ma sensu tylko wystąpi możliwość przetarcia się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.