mariuszwez Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Udało mi się wreszcie obrobić film z moich pierwszych oblotów Wilgi Jak na razie jestem ogromnie zadowolony,gdyż model okazał się bardzo stabilny i lekki w pilotażu. Najpiękniejszą sprawą w tym wszystkim jest, nie samotne latanie tylko loty w dwie Wilgi co widać na filmie. Być może uda się w przyszłości polatać nawet w cztery gdyż dwie następne u kolegów powoli się kleją. Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Hej, Liczyles tez moja ? Bo poki co nie chce sie ulotnic edit Mariusz jakie smiglo masz w swojej wildze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 śpieszę poinformować zainteresowanych, że od połowy przyszłego tygodnia, dostępne będzie kilkanaście zestawów Wilg cena finalna pełnego zestawu to 199 PLN co jest w środku - wrzucę zdjęcie w poniedzałek (generlanie jest wszystko co potrzeba do budowy płatowca: od elementów z epp ,poprzez wygięte na gotowo podwozie główne po kawałek wstążeczki do otwierania kabiny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 W związku obecną zimą postanowiłem do mojej Wilgi dorobić płozy nie mam w tym kierunku kompletnie wiedzy więc postanowiłem poeksperymentować ;D Wykonanie nie jest zbyt piękne gdyż była to naprawdę szybka praca. Niestety strasznie teraz wieje :cry: i nie mogę je przetestować, ale mogę za to pokazać zdjęcia. Jeśli zrobiłem coś nie tak to piszcie człowiek uczy się na błędach Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 woow! widzę że nie próżnujesz a kółko ogonowe też dostało płozę? nartki spoko - jak chcesz być bliższy "oryginału" -to powiększ zaczepienia tak żeby narty zakładało się na koła: hmm.. może też założę do swojej Wilgi? a i z tego co wiem, Radek też kombinuje zimową wersje podwozia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekrc Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 a jak ma wyglądać płoza przy kółku przednim skrętnym? i te płozy w waszych modelach nie są za małe na śnieg, czy to tyko na ubity,taki jak np.na ulicy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Płozy dopiero będę testował jak będzie względna pogoda a na jaki śnieg ubity czy puszysty one wystarczą to czas pokaże Mam nadzieje ze będzie na puchu też startował a jak nie to je powiększę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 moimi super startowało się z puchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Niedawno pytalem w SB o wielkosc ploz dla modelu 900g i ktos mi pisal ze najlepiej 1/3 dlugosci kadłuba i ok 6cm szerokości. Tak ze to co masz moze troche tonac w sniegu. No ale zobaczymy jak po testach. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Jeżeli chodzi o wymiar nart do modelu to, na mojej WWW, w dziale Wirtualny Warsztat, w opisie budowy nart przytoczyłem tabelkę podaną przez Schiera. Wg mnie podane w niej wymiary są trochę nadmiarowe, niemniej jednak można przy jej pomocy zweryfikować swoje założenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenomenalny Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Mam takei 2 pytanka:-) 1. Czym sa malowane te modele? Tzn czym autor malowal ten model? I czy waga farby mocno wplynela na model? 2. Widze ze modele od Marka robia furrore :-) - ktorym modelem lata sie lzej,latwiej, przyjemniej? Antkiem? czy Wilga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Malowanie farbą akrylową z Castoramy waga około 10+15 gram a jeśli chodzi o modele to nie latałem Antkiem ani nie widziałem jak lata ale myślę ze Wilga jest łatwiejsza w budowie a zarazem w naprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 1. Model można pomalować praktycznie wszystkim. Farby w sprayu, akrylowe... Waga farby są to kilka gram ,więc nie ma tragedii... 2. Antek to taki bardziej model nerwowy, Wilga jest to model typowy trainerek ,gdzie można latać bardzo wolno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenomenalny Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 czyli kady model moge farbka akrylowa pomalowac? a to woda nie zmyje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenomenalny Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 tylko sprayem jak pomalowalem bete1400 tzn sprobowlame na kabice to dlugo schnie i nieciekawei sie maluje, ktos pomalowal twinstara sprayem i dalo to modelowi okolo 100gr dodatkowych:-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 W zeszłym tygodniu malowałem Tota 7 farbą Deco Color. Trzeba to robić delikatnie bo żre styropian i pianki nie licząc EPP. przybrało 22g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miqul Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 ktos pomalowal twinstara sprayem i dalo to modelowi okolo 100gr dodatkowych:-( fenomenalny zapytaj się tego kogoś ile warstw walnął :rotfl: akrylowe schną niesamowicie szybko. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 milion pięćset sto dziewięćset :twisted: zależy jeszcze jakie - motip'y jak naj bardziej, gorzej ze śnieżką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenomenalny Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Hommm kolega nasz z form malowal twinstara zobaczcie czym malowal i jak to wyszlo. I co wy na to? nie umiejetne malowanie czy jak? http://rcclub.eu/viewtopic.php?f=14&t=649 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Po długiej przerwie spowodowanej brakiem czasu i zarazem brakiem ładnej pogody udało mi się oblatać Wilgę z płozami. Nakręcony film jest bez zbędnej obróbki, taki na surowo kręcony przez córkę :jupi: Niestety nie jest tak słodko z moimi płozami, na puszystym śniegu strasznie grzęzną muszę je chyba trochę wydłużyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.