adrian06adik Posted November 11, 2010 Share Posted November 11, 2010 Witam Niezbyt się na tym znam, a chcę z wyprzedzeniem zaplanować (według prognozy pogody), kiedy mógłbym polatać. Wiem, że najlepiej, jak nie wieje, lecz rzadko tak się zdarza. Jaka prędkość wiatru jest odpowiednia do spokojnego latania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Callab Posted November 11, 2010 Share Posted November 11, 2010 Jaka prędkość wiatru jest odpowiednia do spokojnego latania? Poniżej 4 m/s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arcimek Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Witam! Ja korzystam z http://www.windguru.cz/pl/ Prędkość wiatru zależy od wielkości modelu... Dla szybowca 2.5m rozpiętości to i 5m/s może być Dla Aeronki (1m rozpiętości) 3m/s to już sporo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian06adik Posted November 12, 2010 Author Share Posted November 12, 2010 a dla combata ESA? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtass_nt Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 a dla combata ESA? :roll: 3.27m/s Prędkość wiatru zależy od wielkości modelu I umiejętności pilota- przede wszystkim :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 3.27m/sja bym się kłócił.. latałem przy 3.32m/s i też sobie radziłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian06adik Posted November 12, 2010 Author Share Posted November 12, 2010 też sobie radziłemtak, tylko z tego co widzę na forum, to dość dużo latasz, a ja dopiero niedawno skomlpetowałem części do combata, a ostatnim razem (jeszcze w wakacje) rozbiłem :devil: (chyba przez zakłócenia) konkursową LazyBee :lol2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Moja odpowiedz była raczej ironiczna. Tak na prawdę to musisz dobrać warunki do swoich umiejętności. Na pewnych zawodach ESA lataliśmy przy takim wietrze że modele na 3/4 mocy stały pod wiatr w miejscu a z wiatrem bez silnika osiągały prędkość poddźwiękową :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian06adik Posted November 12, 2010 Author Share Posted November 12, 2010 hmm... dobrze wiedzieć :devil: :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.