modelpiotrek Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Mój czeski kolega posłał mi tą oto informację o kradzieży modeli w miejscowości tuż pod naszą granicą w Bohuminie jeśli ktoś by się spotkał z tymi modelami proszę o info ze mną lub pod podany nr tel właściciela poniżej tekst wiadomości Posílám e-mail kamaráda, kterému ukradli krásné szybowce. Kdyby se něco v Polsku objevilo, dej prosím vědět. S pozdravem Vojta -Ahoj všichni kamarádi, z mé dílny v Bohumíně mi byly mimo jiné odcizeny následující věci: - větroň Orlík VT-16, rozp. 4,6 m , přijímač Duplex 8 - motorový větroň Fournier RF-3, rozp 3,8 m s motorek Axi + regulátor Spin 70 , přijímač Futaba PCM 9, 66 kan. - větroň Fox- 4m, trup laminát - větroň Fox - 3m trup laminát, křídlo konstrukční, přijímač Futaba FM 6, 66 kan. Mírně poškozený. - přijímač Futaba FM 8 - přijímač Futaba PCM 8, 66 kan. - elektromotor Mega BG, stejnosměrný Pokud byste náhodou zaznamenali nějakou zmínku o prodeji těchto věcí, prosím o informaci na tel.00420 603 215 294 Dík Jsem z toho zdrcený. Mirek Buryan Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbacz Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Poproś o zdjęcia, będzie łatwiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noker Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 No i jak to twój kolega, to napisz nam o czym on Ci napisał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nielot Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 větroň Orlíkczyli szybowiec a dalej podane jest jaki odbiornik a motorovy vetron to motoszybowiec z podanym silnikiem , prijimac to odbiornik a elektromotor -wiadomo. Podany został też telefon kontaktowy.Jak się człowiek wczyta to zrozumie.Pozdrawiam Zapomniałem, Trup to kadłub Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelpiotrek Posted November 13, 2010 Author Share Posted November 13, 2010 Zdjęć nie posiadam i raczej nie będę miał w tłumaczeniu na polski -szybowiec Orlik VT-16 rozpiętość 4,6m odbiornik Duplex 8 -elektro szybowiec Fournier RF-3 rozpiętość 3,8m silnik AXI + regulator Spin 70 odbiornik Futaba PCM 9 66 kanał -szybowiec Fox rozpiętość 4m kadłub laminat -szybowiec Fox rozpiętość 3m kadłub laminat skrzydło konstrukcyjne odbiornik Futaba FM 6 66 kanał lekko uszkodzony -odbiornik Futaba FM 8 -odbiornik Futaba PCM 8 66 kanał -silnik elektryczny Mega BG to by było na tyle szczegółów kradzieży nie znam a modele są charakterystyczne ale... swego czasu okradziono mojego kolegę spod Raciborza stracił wtedy modele i aparatury wtedy również ukradziono charakterytyczny model Diamant no limit i do dzis żadnego śladu nie ma ale zawsze trzeba mieć nadzieję !! pozdrawiam Piotrek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.