Marcin Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Mam taki problem. W moim Kabriolinie jest biała laminatowa owiewka. Chcialem ją przemalowac aerografem i farbami Pactra. Niestety pierwsze malowanie tragedia - przejechac po warstwie palcem i schodzi - jakby zero przyczepnosci. No to wziąłem papier scierny 100tkę (400tka byla za slaba wg mnie), przejechalem calosc do oporu, ewidentnie jest matowa owiewka, ale nadal to samo, w niektorych miejscach juz lepiej lapie ale generalnie dupa. Pytanie wiec co robic? Moze jakis podklad przed wlasciwa farbą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Jutro bede sie wybieral do sklepu modelarskiego, moze mi podpowiedzą. Zastanawiałem się nad pomalowaniem spray'em ( zamiast aerografu ) ale owiewka niewielka i mi w diabli spraju zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 To dziwne bo ja malowałem Ekstrimową owiewkę i bez problemu. Ale byc może poszedł na nią PRYMOL który normalnie służy z podkład jak maluję folię. Trzyma sie tak świetnie , że osłona popękała , a farba trzyma sie tak jakby to był kolor plastiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Zakupilem farbkę Humbrol. Przejechaelm jeszcze raz owiewke 100tką papierem, potem rozpuszczalnikiem. Polozylem dwie warstwy i jest świetnie. Jak skoncze dzis to wieczorem wrzuce foty. Poza tym sprobowalem czy farbka trzyma się folii - wszystko wskazuje na to, ze Oracover mozna nią malować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.