Pablo_433 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 ile amper ogólnie pobiorą 3 serwa HITEC 635 i dwa serwa cyfrowe DS821 spectrum-wszystkie razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Niecałe 5A przy założeniu, że wszystkie zablokowałeś. Taki scenariusz jest nad wyraz mało prawdopodobny w locie, więc przy normalnym lataniu spodziewałbym się poboru ok 2A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 czy starczy Digi Switsch daje od 3 do 5 amper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Mercik Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Panowie, W zasadzie pytanie takie samo, tylko dot. innych serw. Mam w modelu F3A 5 serw HS 322HD i chciałbym dać manager zasilania Graupnera PRX 5A (peak 8A). Czy może się zdarzyć w locie sytuacja, że pobór prądu przekroczy wytrzymałość managera? Jaki jest praktyczny (czyli taki jaki może się zdarzyć faktycznie w locie) pobór prądu przez 5 takich serw? Czy są jakieś publikacje, tabele które podają przybliżony pobór prądu przez różne typy serw, czy trzeba to mierzyć przy próbnych obciążeniach i jakoś sumować. Jak to wygląda? Z góry dzięki Bertzilla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 http://www.servocity.com/html/hs-322hd_standard_deluxe.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czopek Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Wie ktoś może jaki pobór prądu mają serwa Tower Pro MG 16R ?? Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Nie zakładam nowego wątku tylko podpinam pod stary. 4x HS-5625MG 2x HS-5645MG 2x HS-635HB Z servocity wyczytałem, że pobór prądu "Current Drain (6.0V)" w sumie dla wszystkich wyniesie 4A " no load operating". Wydaje mi się to trochę mało, biorąc pod uwagę, że to są dość mocne serwa, a 6 z nich jest cyfrowych :crazy: No, ale jeżeli już te 4A, to jaki prądów należy sie spodziewać przy "loaded operating" ;D ? Nigdy nie miałem takich problemów, bo nie latałem takimi modelami jak ten, który teraz buduję, a wątpliwości i pytania powstają na bieżąco :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 "Q. How much amperage does a digital servo draw? A. It depends on the servo and the load. For standard size digital servo, a good rule of thumb is 2A at max torque." Jeśli producent podał zmierzony "current drain at lock/stall" to jesteś w domu, jeśli nie to pozostaje powyższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 LeszekJ, orientujesz się czy Hitec podaje gdzieś takie informacje? Bo nigdzie tego nie znalazłem, poczynając od ich strony internetowej :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Podają kiedy mają taką ochotę. Widać to wyraźnie na servocity.com. Pomiar jest stosunkowo prosty i jeśli masz stosowny amperomierz to zrobisz to sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.