Skocz do zawartości

Jaki regulator

mario70

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Pulso 100A łatwo się programuje i ma wszystkie potrzebne funkcje.Cena jest dobra, a produkt sprawdzony i opisany w przeglądzie modelarskim zebrał sporo pozytywnych opinii

Opublikowano

Jak chcesz mieć dobry sprzęt to nie patrz na cenę. lepiej zainwestować raz, ale mieć dobre wyposażenie,

Odezwał się ten co chciał wsadzić najtańsze wyposażenie do benzyny przy tym obrażając innych użytkowników... :roll:
Opublikowano

Dzięki za propozycje.

Chyba się zdecyduję na PULSO DL 40A++.

Tutaj jest w dobrej cenie.

Domyślne ustawienia ma takie:

1. Opcja hamulca wyłączona.

2. Tryb timing high - duży dla silników typu „outrunner” oraz silników

posiadających 6-biegunów i więcej.

3. Krzywa gazu: liniowa.

4. Typ akumulatorów: pakiety Li-ion/Li-polymer.

5. Odcięcie zasilania przy spadku napięcia do: 2,7V dla Li-ion/Li-polymer.

6. Sposób odcięcia zasilania: delikatne. Zmniejszenie obrotów, gdy

napięcie osiągnie poziom odcięcia.

Czy one są ok? Z poziomu apki można tylko ustawić hamulec i timing.

Jedyne co mi trochę nie pasuje to zbyt niskie napięcie odcięcia więc nie wiem czy jest sens też kupować programator.

Opublikowano

miałem ten regulator i jest super, programator raczej nie potrzebny, z tego co pamiętam wszystko z drąga ustawiłem.

Dokładnie, mogę potwierdzić te słowa w 100%. Na hamowni przepuszczał nawet 60A i wcale mocno się nie nagrzewał, w locie nigdy nie odcięło mi zasilania.
Opublikowano

Sporo regulatorów ma próg odcięcia ustawiany od 2,7 do 3,2 v, stosowałem próg odcięcia 2,7 i nic się z aku nie działo (Poly Quest), bo to jest napięcie pod obciążeniem, ale wtedy należy bezwzględnie lądować. Przy progu odcięcia 3,0 v na celę po odcięciu silnika napięcie skacze na 3,4 - 3,5v na cele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.