plastus1970 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Witam. Czy ładowarka tego typu http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=183&category_id=460&option=com_virtuemart&Itemid=1 jest dobra do tego Li-Po http://www.rc4max.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=1499&Itemid=1 Ten za 109 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 plastus1970, Tak jest dobra pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastus1970 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 plastus1970, nie szkoda Ci tej kasy na tak ograniczoną ładowarkę? Czasem warto dołożyć trochę więcej i kupić coś pokroju Accucel-6, czy chociażby tańszą wersję HobbyKing ECO6. Możesz tym ładować praktycznie wszystkie rodzaje pakietów i jeszcze więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Ja się zapytam podobnie jaka ładowarka do tego pakietu http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9455 ?????????? Myślałem o tej ale nie jestem pewien http://www.emodel.pl/dynam-ladowarka-23-lipo-balancer-p-88.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Skoro pakiet jest 2S, a ładowarka obsługuje 2-3S, to będzie OK. Jest tylko jeden jej minus - prąd ładowania max 1A, co znaczy, że pakiet 1600mAh będziesz ładować ponad 1,5h. Ale i tak uważam, że inwestycja w ładowarkę mikroprocesorową jest najlepszym rozwiązaniem. Przydatność funkcji takiej ładowarki docenia się w miarę jej używania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Allegro się kłania, chłopie po co tyle kasy w błoto ? Na alledrogo masz pakiety Turnigy. np. 3s 2200 mah kosztuje z przesylką 60zł , ładowarką HK 120 zł z przesylką i masz super ładowarkę ,supcio lipolka i spokój... Jak pakiet rozladujesz do granicy "wywalenia" to taką zwykłą ładowareczką nie nałądujesz, a Hk, bądź Acc6-stką spokojnie, bez problemu da się pakiet uratować. Tyle ode mnie, aczkolwiek decyzja należy do CIebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Arturrro a możesz podać mi stronę gdzie mogę zakupić taką ładowarkę, tylko jest jeden problem mam ograniczone fundusze więc a na ładowarkę mogę wydać może max do 100 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Dawid@ eh czytać duzo ! allegro.pl -> wpisujesz Turnigy i szukasz ładowary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Na allegro, popularne Accucell 6 czy Eco 6. Np: http://allegro.pl/ladowarka-turnigy-accucell-6-nowa-50w-6a-i1334860550.html http://allegro.pl/ladowarka-hk-eco6-50w-5a-gratisy-i1331366600.html http://allegro.pl/ladowarka-hk-variable-6s-5a-50w-gratisy-i1331366601.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastus1970 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 A czy któraś z tych ładowarek będzie pasowała do mojego aku ??? Podajcie mi jakiś model kasa nie gra roli Ja kupiłem taką jaka kupiłem bo facet w sklepie mi taką polecił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastus1970 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 plastus1970, nie szkoda Ci tej kasy na tak ograniczoną ładowarkę? Czasem warto dołożyć trochę więcej i kupić coś pokroju Accucel-6, czy chociażby tańszą wersję HobbyKing ECO6. Możesz tym ładować praktycznie wszystkie rodzaje pakietów i jeszcze więcej.A jeśli chodzi o kupowanie w Hobby King to nie bardzo bo nie wiem jak tam się kupuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastus1970 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 A czy ta byłaby dobra ??? http://allegro.pl/ladowarka-eco6-50w-5a-turnigy-accucell-gwara-i1318368393.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adlar Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Tak ta ładowarka będzie dobra, jest tylko jeden szczegół - wiekszość nowych ładowarek (i ta także) ma końcówki do ładowania XT60 a pakiet jaki pokazałeś w pierwszym poście ma końcówkę Deans-T, więc naładujesz ten pakiet przy pomocy tej ładowarki jeśli zmienisz złącze w pakiecie lub zastosujesz prostą "przejściówkę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastus1970 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Mój pakiecik posiada również (konektor) 3s /4 żyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 plastus1970, ja nie powiedziałem, że ECO6 miałbyś kupować w HK. Na Allegro są za ok. 120zł, można i taniej czasem upolować. Chociaż ja jakoś mam większe zaufanie do Accucel'a. Cimek, dziękuję za wyręczenie mnie w odpowiedzi. EDIT: No właśnie ta którą podałeś to HobbyKing ECO6. A 4-żyłowe konektory to wtyczki serwisowe do balansowania cel. Je i złącza prądowe podłączasz jednocześnie w czasie ładowania. Przez złącze prądowe ładujesz, a serwisowym ładowarka sprawdza poziom naładowania cel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 I nie pytajcie głupio czy ta ladowarka dobra do tego aku. W opisie ladowarki jest podane jakie pakiety obsługuje. Accucell obsługuje praktycznie kazdy pakiet jaki wstawisz do modelu. A no i jeszcze proponuje do Accucela dokupić od razu kable do ladowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 A no i jeszcze proponuje do Accucela dokupić od razu kable do ladowania. Przecież panie, kable do ładowania są w komplecie :> ,tylko nie ma zasilacza... Ale to przecież żaden problem Ładowarka 12V 5A i wsio... Nawet taka zwykła od eskayówki będzie pasowała na "styk" bo ona wlasnie takie parametry ma Najlepiej kupić pakiet na allegro ,ladowarkę oraz kontektory typu xt60 u jednego sprzedawcy... niby pare groszy wiecej, ale o dwie ,trzy pierdółki z HC zamiawiać i czekać okolo miesiaca, bądź więcej, więc się nie opłaca :twisted: Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 No nie bardzo w komplecie bo ja nie dostalem. Dlatego uprzedzam by sie od razu w to zaopatrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastus1970 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Chcecie mi powiedzieć że ja teraz nie ładuje aku tylko "balansuje cele" no chyba się załamię. Ten sprzedawca co mi to wszystko sprzedawał nic mi nie powiedział na temat tych wtyczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.