Jump to content

Aku Li-Po

plastus1970

Recommended Posts

plastus1970, nie szkoda Ci tej kasy na tak ograniczoną ładowarkę? Czasem warto dołożyć trochę więcej i kupić coś pokroju Accucel-6, czy chociażby tańszą wersję HobbyKing ECO6. Możesz tym ładować praktycznie wszystkie rodzaje pakietów i jeszcze więcej.

Skoro pakiet jest 2S, a ładowarka obsługuje 2-3S, to będzie OK. Jest tylko jeden jej minus - prąd ładowania max 1A, co znaczy, że pakiet 1600mAh będziesz ładować ponad 1,5h.

Ale i tak uważam, że inwestycja w ładowarkę mikroprocesorową jest najlepszym rozwiązaniem.

Przydatność funkcji takiej ładowarki docenia się w miarę jej używania.

Allegro się kłania, chłopie po co tyle kasy w błoto ? Na alledrogo masz pakiety Turnigy. np. 3s 2200 mah kosztuje z przesylką 60zł , ładowarką HK 120 zł z przesylką i masz super ładowarkę ,supcio lipolka i spokój... Jak pakiet rozladujesz do granicy "wywalenia" to taką zwykłą ładowareczką nie nałądujesz, a Hk, bądź Acc6-stką spokojnie, bez problemu da się pakiet uratować. Tyle ode mnie, aczkolwiek decyzja należy do CIebie.

Arturrro a możesz podać mi stronę gdzie mogę zakupić taką ładowarkę, tylko jest jeden problem mam ograniczone fundusze więc a na ładowarkę mogę wydać może max do 100 zł.

plastus1970, nie szkoda Ci tej kasy na tak ograniczoną ładowarkę? Czasem warto dołożyć trochę więcej i kupić coś pokroju Accucel-6, czy chociażby tańszą wersję HobbyKing ECO6. Możesz tym ładować praktycznie wszystkie rodzaje pakietów i jeszcze więcej.

A jeśli chodzi o kupowanie w Hobby King to nie bardzo bo nie wiem jak tam się kupuje.

Tak ta ładowarka będzie dobra, jest tylko jeden szczegół - wiekszość nowych ładowarek (i ta także) ma końcówki do ładowania XT60 a pakiet jaki pokazałeś w pierwszym poście ma końcówkę Deans-T, więc naładujesz ten pakiet przy pomocy tej ładowarki jeśli zmienisz złącze w pakiecie lub zastosujesz prostą "przejściówkę".

plastus1970, ja nie powiedziałem, że ECO6 miałbyś kupować w HK. Na Allegro są za ok. 120zł, można i taniej czasem upolować. Chociaż ja jakoś mam większe zaufanie do Accucel'a.

Cimek, dziękuję za wyręczenie mnie w odpowiedzi. :)

EDIT: No właśnie ta którą podałeś to HobbyKing ECO6. A 4-żyłowe konektory to wtyczki serwisowe do balansowania cel. Je i złącza prądowe podłączasz jednocześnie w czasie ładowania. Przez złącze prądowe ładujesz, a serwisowym ładowarka sprawdza poziom naładowania cel.

I nie pytajcie głupio czy ta ladowarka dobra do tego aku. W opisie ladowarki jest podane jakie pakiety obsługuje. Accucell obsługuje praktycznie kazdy pakiet jaki wstawisz do modelu. A no i jeszcze proponuje do Accucela dokupić od razu kable do ladowania.

A no i jeszcze proponuje do Accucela dokupić od razu kable do ladowania.

Przecież panie, kable do ładowania są w komplecie :> ,tylko nie ma zasilacza... Ale to przecież żaden problem :D Ładowarka 12V 5A i wsio... Nawet taka zwykła od eskayówki będzie pasowała na "styk" bo ona wlasnie takie parametry ma :)

Najlepiej kupić pakiet na allegro ,ladowarkę oraz kontektory typu xt60 u jednego sprzedawcy... niby pare groszy wiecej, ale o dwie ,trzy pierdółki z HC zamiawiać i czekać okolo miesiaca, bądź więcej, więc się nie opłaca :D

:twisted:

Pozdrówka :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.