brachup Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam Chciałbym wszystkich zaprosić do obejrzenia mojego kolejnego filmu, dotyczącego lotu Piperka z doczepioną flagą. Nadmieniam, że model jest elektryczny a flaga ma jakieś 2,3m długości Zarówno flagę jak i wyczep skonstruowałem sam. Jak powiedział mój znajomy – modelarstwo rozwija Pozdrawiam
Callab Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Flaga jak flaga, ale koła to masz terenowe w tym modelu :-)
brachup Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2010 Flaga jak flaga, ale koła to masz terenowe w tym modelu :-) Standardowo w tym zestawie były o wiele mniejsze. Wymieniłem je, ponieważ model nie bardzo chciał startować z ziemi i prawie każde lądowanie kończyło się przewaleniem na plecy.
arti61 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Wszystko ładnie pięknie, ale kolega się odrobinę spóźnił. 11 listopada już był
Jedrula Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Nie ważne, kiedy ważne że jest :!: xD
bandi Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ja też stosuje zawsze większe koła;) model lepiej zachowuje sie przy starcie i lądowaniu ;0 a piankowe bardzo dużo nie warzą fajny modelik pozdrawiam __________________ DARO 2303294 GG
noker Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Fajna sprawa, szczegóły budowy i mocowania flagi możesz zdradzić?
brachup Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2010 Fajna sprawa, szczegóły budowy i mocowania flagi możesz zdradzić? Flaga posiada wszyte kilka monet groszowych, dzięki czemu nie obraca się w powietrzu (w końcu to ma być flaga Polski). Długość flagi – ok. 2,3m, dł. sznurka – ok. 3m, waga flagi wraz z linką – ok. 60 g. Pierwotnie flaga była przywiązywana do podwozia ale lądowania były dosyć twarde, dlatego zdecydowałem się skonstruować wyczep nie naruszając konstrukcji modelu. Wyczep służy do zwalniania zarówno flagi jak i skoczka. Cały system to kawałek tekturki do której jest przyklejone serwo i guma. Całość (system wyczepu) przywiązuje do modelu na gumie. Jak Cię dokładniej interesuje jak to wygląda to wrzucę film na youtube dotyczący działania mechanizmu.
brachup Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2010 Wszystko ładnie pięknie, ale kolega się odrobinę spóźnił. 11 listopada już był Patriotą trzeba być cały rok ale film nagrywany 11 listopada
krzywy Opublikowano 9 Grudnia 2010 Opublikowano 9 Grudnia 2010 ...a mogłem ci ściąć tą „tasiemkę” moim esa… :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.