kindol Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Witam, niedawno wybrałem sie do niemec,w Hamburgu kupiłem sobie Os maxa 55ax i niewiem kompletnie jak go docierac. Czy moglibyscie mi powiedziec co i jak jak ma byc odkręcona iglica i regulator obrotów odrazu mówie ze silnik jest rozregulowany bo cos bylo przy nim kręcone. Mam paliwo 5% model technick i na takim mam zamiar go gocierac Prosze pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Przecież wszystko jest opisane w instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kindol Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Tylko że ta instrukcja jest w języku niemieckim i włoskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Czy moglibyscie mi powiedziec co i jak jak ma byc odkręcona iglica i regulator obrotów odrazu mówie ze silnik jest rozregulowany bo cos bylo przy nim kręcone. Mam paliwo 5% model technick i na takim mam zamiar go gocierac Prosze pomocy. iglice wkręć ma maxa i wykręć na 2,5 obrotu, paliwo może być, ja docierałem takie silniki na paliwie z ryzyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Jest też po angielsku: http://manuals.hobbico.com/osm/55ax-manual.pdf iglice wkręć ma maxa i wykręć na 2,5 obrotu To do odpalenia, a potem docierania, że tak powiem, normalnie - czyli na otwartej przepustnicy odkręcamy, dokręcamy iglicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 To do odpalenia, a potem docierania, że tak powiem, normalnie - czyli na otwartej przepustnicy odkręcamy, dokręcamy iglicę. zgadza się, odkręcamy, tak żeby olejem pluł a głowica nie była za gorąca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=10898 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.