suchy668 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Fajny,tylko odcień skrzydła nie pasuje do pozostałego(chyba że tak to miało być),a pozatym b.czysto Ci to wyszło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Ładnie, tylko do pełni szczęścia brakuje silnika :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Ładnie, tylko do pełni szczęścia brakuje silnika :rotfl: No przecież jest silnik :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Ładnie, tylko do pełni szczęścia brakuje silnika :rotfl: No przecież jest silnik :wink: No jest, ale oryginał ma taki silnik. Mnie się podoba i z takim co jest teraz. W końcu to nie makieta. Jak model odleci na 50-100m to i tak nie będzie widać co tam jest, gwiazda czy bezszczotka ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Myśle nad makietą silnika , próbowałem zrobić , przyznam sie nie umiem . Szukałem po sklepach modelarskich i też znaleść nie mogłem . Jak ktoś wie gdzie można kupić taką makiete silnika to prosze o info . Na skrzydle jeszcze będą pasy i rejestracja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Z takim silnikiem to dopiero bedzie wyglądał jak dromader, w przyszłości mozesz pokusić sie o odpowiednie smigło czterołopatkowe :rotfl: Szukałeś dromadera w wersji kartonowej w internecie? Pewnie był w MM lub GPM i wtedy odpowiednio przeskalujesz silnik skleisz i gotowe.... http://maquetasenpapel.mforos.com/1195018/7227595-m-18-dromader-gpm/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 poszukaj mojego w atku o Dromaderze - tam jest pokazane jak prosto zrobić makietę silnika;) mam nadzieje ze nie skonczyles jescze skrzydełek: wkleiłes ODWROTNIE zbieżności skrzydeł na końcówkach! całość prezentuje się całkiem fajnie - choć warto trochę popracować nad detalami i "czystoscia konstrukcji";) -ale to przyjdzie ci z czasem powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Wiem , widziałem Twój wątek i na jego bazie próbowałem coś zdziałać , coś mi wychodziło ale z mizernym skutkiem . Skrzydła jeszcze nie są skończone , jeszcze końcówki okleić , jeszcze jedną warstwą pomalować itd . Rozpiętość wyszła ok. 170cm i teraźniejsza waga to równo 0,55kg całego modelu z silnikiem i serwami . To chyba prawidłowo ? Z wyposażeniem RTF to powinienem się zmieścić w 650g . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Możesz spróbować zrobić cylindry z kostek depronowych i nakleić je na osłonę silnika, po pomalowaniu na czarno. Będzie wyglądało z daleka na gwiazdę. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Mało czasu więc też mało postępów , coś przy skrzydłach pogrzebałem , wykończenia "spływu"(chodź na spływ mi to nie wygląda) , zrobiłem lotki i tylko je na zawiasy przymocować . Czyli jeszcze pomalować skrzydła i można latać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Coś pogrzebałem i wygrzebałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Budowę modelu PZL-M21 Dromader mini uważam za ukończoną . Na lato planuje jakiś oblot lub cuś narazie mi moduł w nadajniku się zepsuł :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Jak to zakończona jak brakuje silnika i lotek :rotfl: Model już oblatany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Nie , lotki są z antymaterii nie widzialnej Nie , oblot bedzie najwcześniej pod koniec wakacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Troszkę mi sie nudziło , bo pada deszcz , więc zacząłem robić wnętrze kabiny . Wnętrze tak jak w An2 będzie oklejone foto-texturami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 rozumiem ze to wersja surowa kabiny i ją jeszcze dopracujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Wnętrze tak jak w An2 będzie oklejone foto-texturami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.