lukas Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam,posiadam taki silnik : http://abcrc.pl/p/9/528/silnik-c2830-14-kv850-silniki-elektryczne.html Do tego tak: Reg TP 18 A Pakiet 1800 2s No i tak : silnik bez problemu latal w kilku modelach z tym samym reg i pakietem. Ostanio mialem lądowanie w śniegu, wszystko Ok,polatalem jeszcze chwile ,silnik stanąl i tylko drgał. Ok,poszedłęm do domu,wysuszylem suszarką ,wszystko było niby Ok,ale silnik przy zbieraniu się zadrgał kilka razy ( Ok 2 s ) i dopiero wtedy się 'rozpędzał' Dzisiaj rano wstalem,ze akurat miałem krótkie kabelki w reg,potrzeboweałem troche dluzych,to wlutowalem nowe,podłączam silnik,a on tylko drga ,nic więcej. Nie ruszy... No to rozkręcam silnik,kabelki od uzwojenia nie pourywane ,magnesy na swoim miejscu,zadnego syfu w środku, uzwojenie nie przypalone ,wszystko wydaje się być Ok,ale na wszelki wypadek odciąłem kable tuż za uzwojeniem i wymieniłem na nowe ( a może akurat ktoryś był przerwany/przepalony w środku ) No i wymieniłem ,składam wszystko i nic. Jak podlączam silnik,to serwa działają ,silnik 'pika' ale nie kręci. Już sam nie wiem,może to być wina silnika,czy np spalony regulator ,czy cos takiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Wymień regulator. Takie pikanie silnika może być objawem rozprogramowania się regulatora, bądź jego uszkodzenia. Lądowanie w śniegu może nie szkodzić silnikowi, ale regulator bardzo tego nie lubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Ok,dzięki,a taki reg, do tego silnika podejdzie ? Bo z opisu wynika chyba ,ze tak http://abcrc.pl/p/6/600/esc-20a-regulator-regulatory-esc.html Bo jakoś mało o nim słyszalem,ja kozystalem tylko z reg TP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Podejdzie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Ok,dzięki wielkie a nie wiecie moze jak ,czy wogole da się sprawdzic czy silnik jest sprawny,czy to regulator ? Bo w silniku wyglada na to ,ze wszysto Ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.