krzysiek.riese Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Panowie mam pewien problem: mianowicie: od 16 sierpnia do ostatniego listopada miałem staż w hurtowni budowlanej z urzędu pracy lecz nie wybrałem jeszcze OFE bo porostu jakoś nie było okazji osiąść do ofert i tym podobne. Przyszło mi dzisiaj upomnienie z ZUS i teraz następujące pytanie czy jeśli wybiorę jakieś OFE to czy tą składkę ja osobiście muszę opłacać czy opłaca to ZUS jako cześć tego co mi potrącali z wypłaty na ubezpieczenia społeczne. bo teraz już nie wiem co z tym zrobić bo aktualnie jestem bezrobotny a staż się skończył i jak każą mi to opłacać z kieszeni to będzie problem. dlatego pytam co lepiej zrobić żeby się nie wkopać w bagno. Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 sĸładki przekazuje zus z tego co zabrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 zadzwoń do ZUS i OFE oni napewno Ci wytłumaczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 sĸładki przekazuje zus z tego co zabrał Dokładnie. Ale trzeba sprawdzać, czy je naprawdę przekazuje. Coś ostatnio ZUS lubi "zapominać" o przelewaniu składek i wtedy trzeba ZUS w :ass: kopnąć, żeby oddał - najlepiej z ustawowymi odsetkami. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 no to panowie wielkie dzięki. dzisiaj w drodze na uczelnie wejdę sobie do ZUS-u i zobaczymy co mi powiedzą. dam znać dla Potomnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Nie chcę się czepiać kolego Krzysiu, ale popraw ten tytuł, proszę. Młodzi czytają.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 składkę zawsze odprowadza ZUS do II filaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.