piotrp Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zima nie jest najlepszym czasem na kręcenie filmów z lotu - mało światła i mglisto, ale breloczek tak cieszy, że... Dziś Filmik nagrany we wsi w Borach Tucholskich. PS Muszę pochylić nieco kamerkę, tak, by w locie poziomym było widać ziemię. A jak Wy macie je ustawione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ja na początku brelok mocowałem do skrzydła. Trochę się te rozwiązanie nie sprawdziło, bo model nawet z tak małym obiektem na płacie jakoś dziwinie się zachowywał w powietrzu;/. No i kąt pochylenia kamerki też był znikomy. Wczoraj pierwszy raz zamontowałem kamerkę z boku kadłuba pod troszkę większym kątem i filmy są o "ziemię" lepsze Wygląda to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Kamerka musi być pochylona tak aby niebo zajmowało około 1/3 a ziemia 2/3 obszaru na ekranie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ja zamocowałem na rzepy w miejsce demontowanej części kadłuba: Po odjęciu kamerki model powraca do pierwotnego kształtu. Więcej tu: moja strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 To pod tył kamerki podłożyć kawałek depronu 5mm i kąt będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.