larith Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 W rowkach sie nie zeszlifuje, testowalem goracy nozyk i widze ze tnie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 No i silnik sie urwal cos musialo byc nie tak ze smiglem, podczas beczki doslownie polamalo sie (to drewniane) mocowanie silnika silnik trust 30. Ktos wie jak najprosciej odzielic zywice od sklejki ? witam!!! możliwe że śmigło nie było wyważone i wibracje spowodowały że "domek" się rozsypał... miałem podobną sytuację w swojej extrze,po kilku pierwszych lotach zauważyłem że że domek dostał dziwnych luzów.okazało się że odkleił się w kilku miejscach od czołowej wręgi. zalaminowałem żywicą i tkaniną szklaną miejsce łączenia oraz wręgę do której bezpośrednio przykręca się silnik i wyważyłem śmigło,teraz wszystko jest super. domki silnika w tych modelach są kiepskiej jakości i z czasem rozklejają się,trzeba na to zwrócić szczególną uwagę przy składaniu modelu. tak przy okazji... dokonałem kilku zmian w swojej EXTRze,wymieniłem serwa na dużo lepsze niż te co miałem (na lotki poszły HS 65MG,kierunek MD933 MG DIGITAL i wysokość TOWERPRO SG 91 1/2 metal) wyeliminowałem też luzy zastępując druciane końcówki popychaczy snapami kulowymi. dzięki tym zabiegom bardzo znacząco poprawiła się kontrola nad modelem oraz możliwość precyzyjniejszego kręcenia figur. zrobiłem też mały eksperyment ze śmigłem SF... założyłem takie śmigło: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7159 naprawdę rewelacja!na dedykowanym napędzie (thrust30+quantum 45) model ma niesamowite odejście.jednak pierwszą rzeczą jaką trzeba zrobić przed montażem śmigieł z HK to dokładnie je wyważyć.ze śmigłami APC nie ma tego problemu. niebawem wstawię kilka fotek poglądowych. pozdrawiam!!! EDIT: kilka fotek z sobotniego latania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 witam!!! sorki że tak post pod postem ale chciałem troszkę odświeżyć temat... poniżej obiecane zdjęcia pokazujące małe usprawnienia mojej EXTRY które wniosły wiele dobrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larith Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Kupiłem te super dźwignie do serw i okazało się że mają taka samą długość jak te od hiteca, mogę odsprzedać za 20 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larith Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Po wczorajszym lataniu moja extra wyglada jak puzle ;D moze sie jeszcze uda naprawic ale pracy bedzie duzooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Po wczorajszym lataniu moja extra wyglada jak puzle ;D moze sie jeszcze uda naprawic ale pracy bedzie duzooo ojej!!co się stało?? błąd pilota czy sprzęt zawinił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larith Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 błąd pilota, chyba juz troche za ciemno bylo... beczke robilem i nie widzialem dobrze w jakiej jest pozycji okazalo sie ze odwrocony, przekrecilego go szybko ale juz sie nie udalo go wzbic, pokiwal sie na boki i spadl dzibek w dol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 przekrecilego go szybko ale juz sie nie udalo go wzbic, pokiwal sie na boki i spadl dzibek w dol szkoda modelu... teraz nie pozostaje ci nic innego tylko jak najszybciej go naprawić i dalej ćwiczyć... wieczorne latanie bywa czasem zdradliwe choć wtedy najlepiej się lata bo wiatr cichnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larith Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Mysle ze ciezko bedzie go naprawic, maska rozwalona, domek silnika polamany, kabina tez oberwala, w skrzydlach po urywaly sie rurki. Blizej jest kosza niz remontu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Wrzuć fotki. Uderzenie było mocne ? Ciekawy jestem jak z pancernością modeli PA, bo wydaje mi się, że krucho :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Blizej jest kosza niz remontu więc może kup sobie jakiś zestaw z EPP... wykorzystasz wyposażenie z extry i będziesz mógł latać mniej stresowo.ja tak zrobiłem,kupiłem sobie coś takiego: http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=1379 lata bardzo podobnie do EXTRY i jest bardzo łatwa w naprawie w przypadku "kreta".pojawił się też nowy model z tej firmy,myślę że dużo ciekawszy niż KATANA. http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=2014 a tu masz temacik: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=40251 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larith Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Mam flash epp do zadan specjalnych, ten mial byc do polatania ale ta chec kombinowania nad ziemia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ja też popsułem extrę :twisted: Rzecz się stała na pikniku w Radawcu. Pierwsze uszkodzenie z winy pilota, było za nisko żeby wyjść z pleców bez szwanku. Potraktowałem zawiasy żywicą 10 minutową i znowu byłem gotowy to lotu. http://desmond.imageshack.us/Himg84/scaled.php?server=84&filename=dsc04388q.jpg&res=medium Ale jej było mało.... Drugie uszkodzenie wynikło z awarii łączności, model spadł w płaskim korkociągu na plecach. Uszkodzenia : wyrwana wręga silnikowa, wyrwana półka akumulatora, wyrwana 1 węglowa poprzeczka, uszkodzona maska. http://desmond.imageshack.us/Himg829/scaled.php?server=829&filename=p21061100190002.jpg&res=medium larith Wystaw extre na allegro może ktoś się podejmie naprawy, szkoda jej wyrzucać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larith Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zostawie ja na dlugie zimowe wieczory, troche protez ze sklejki,basly i bedzie jak nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Widzę że pierwsze zebro jest z balsy. Niestety te modele są kruche a pogoń za obniżaniem masy nawet na elementach które muszą byc wytrzymałe najwyraźniej nie jest dobrym pomysłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larith Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 W sumie to moge odsprzedac te szczatki. Jak ktos jest zainteresowany to moze napisac na priv z propozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larith Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Sporo osób pyta o szczątki więc: 100zł i odbior osobisty w wawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 witam!!! dzisiaj późnym popołudniem się wypogodziło i poszedłem polatać troszkę swoją EXTRĄ. coraz lepiej mi się nią lata,wyeliminowałem też uciekanie w lewo podczas robienia zawisu.przeniosłem po prostu regulator bliżej wręgi czołowej i umieściłem go centralnie w środku domku silnika. wciąż jednak boję się nią zejść bardzo blisko ziemi gdyż to bujanie skrzydłami w przeciągnięciu wprawia mnie w zakłopotanie i niepewność że zaraz model się zwali. kiedy robię windę z wyłączonym silnikiem to model schodzi pięknie do ziemi bez bujania,gdy tylko włączam napęd bujanie powraca. w przeciągnieciu na plecach to zjawisko praktycznie nie występuje.bez znaczenia jest czy SC jest po środku czy lekko na tył. pomimo tej jednej przypadłości model lata bardzo precyzyjnie. pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larith Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 mi sie tak rozwalil, wiec uwzaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Sam przyzwyczaiłem się do bujania w harierze i koryguje to lotkami. Bujanie występuje też po zamontowaniu oryginalnych generatorów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.