andrzej351 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Jak na dział 3D to słabo wiesz,wiało dzisiaj trochę... widać że pilot i model mają duży potencjał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Albo wtedy wiało albo masz bardzo nerwowe ręce bo modelem coś okropnie miota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Proszę filmik z oryginalnym dźwiękiem FILM Słychać że halny wieje, dodam że egp przy lądowaniu stał w miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Wypadało by ten model ustawić do latania 3D wtedy zupełnie inaczej to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Dokładnie, już nie chciałem przynudzać o tym że model był wyważony zbyt mocno na przód :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Ładnie . Będą z ciebie ludzie, tylko nie bój się przechylić go bardziej w nożu bo na razie to ci ślizg wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Ten filmik to takie byle co byle jak. Nie sugeruj się niczym co na nim widziałeś. A nie przechylałem go bardziej w nożu bo tak miało być :wink: Edit: Dostałem od kolegi filmik z początku wakacji : tu to samo tylko dłuższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Ten filmik to takie byle co byle jak. Nie sugeruj się niczym co na nim widziałeś. A nie przechylałem go bardziej w nożu bo tak miało być witam!!! całkiem fajne to twoje latanie,widać że oswoiłeś się już z modelem bardzo dobrze. zauważyłem że w harierze model nie buja się na boki... jak wyważasz model aby tak dobrze się zachowywał w przeciągnięciu? na jakich pakietach i śmigle latałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 model w harierze buja skrzydłami ... :cry: latam na śmigle 14x7 tower pro, akumulatory to turnigy nano 2200 3s 45-90C i turnigy 1800 4s 40C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 latam na śmigle 14x7 tower pro, akumulatory to turnigy nano 2200 3s 45-90C i turnigy 1800 4s 40C bardzo duże to śmigło jak na tak mały model.na takim tylko APC latałem YAKiem 55 HAIKONG... ostatnio pokazało się śmigło APC 13X4,7.zakupiłem je,zamontowałem i przy próbach na ziemi dawało już niesamowitego kopa :mrgreen: :mrgreen: ! na maksymalnym gazie przy pakiecie 3S 2200mAh 20C wattmeter pokazał ponad 500W i 48A pobór prądu! niestety nie miałem jeszcze okazji latać z tym śmigłem... :? pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 To smigło typu SF więc powinno mieć dużą sprawność przy niskich obrotach. Koniecznie sprawdź ciąg z innym śmigłem typu APC E o podobnym poborze prądu ciekawe które będzie lepsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Mam taki modelik u mnie silniczek RAY 3542 i śmigiełko APC 10*5 aku 3S 2600 model wisi na 1/3 gazu a resztę można się domyśleć . Jestem laikiem w 3D więc nie eksperymentowałem zbyt wiele dla mnie zapas mocy ma wystarczający do wszystkiego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 model wisi na 1/3 gazu a resztę można się domyślećMnie zawsze się wszyscy czepiają to ja też się przyczepie. Co znaczy 1/3 gazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 model wisi na 1/3 gazu a resztę można się domyślećMnie zawsze się wszyscy czepiają to ja też się przyczepie. Co znaczy 1/3 gazu? Drążek gazu pokonuje kąt około 90 stopni ( pomiędzy min a max ) - 1/3 to tak mniej więcej 30 stopni od dolnego ( min ) położenia - czy taka interpretacja wypowiedzi Kamyczka Cię satysfakcjonuje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Nie, bo nie podał wagi modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Nikt o wagę nie pytał, tylko Ty miałeś problem w zrozumieniu, co to jest 1/3 gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Mam taki modelik u mnie silniczek RAY 3542 i śmigiełko APC 10*5 aku 3S 2600 model wisi na 1/3 gazu a resztę można się domyśleć . Jestem laikiem w 3D więc nie eksperymentowałem zbyt wiele dla mnie zapas mocy ma wystarczający do wszystkiego ... witam!!! nie jestem laikiem w lataniu 3D i trochę ciężko mi uwierzyć że EXTRA 260 PA (bo jeśli miałeś na myśli inny model to bardzo przepraszam) z powyższym napędem wisi na 1/3 gazu. To smigło typu SF więc powinno mieć dużą sprawność przy niskich obrotach. Koniecznie sprawdź ciąg z innym śmigłem typu APC E o podobnym poborze prądu ciekawe które będzie lepsze... testowałem różne śmigła w swojej EXTRze... 13X4 APC tak sobie,szału nie ma 13X6 TGY drewniane-duży ciąg przy sporym poborze prądu 12X6 SF TGY-bardzo dobre efekty przy optymalnym poborze prądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Nikt o wagę nie pytał, tylko Ty miałeś problem w zrozumieniu, co to jest 1/3 gazu. No widzisz, i Ci co nie zapytali są niedoinformowani. Znowu chcesz kłótnie wywołać? Nie podał najistotniejszego więc jak jego odpowiedź może coś oznaczać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Jak już wszyscy koledzy tacy nie domyślni i dociekliwi powiem tyle u mnie to ta ekstra wisi nawet bez gazu tyle że w tym przypadku na sznurku pod sufitem. Modelem się bawił kolega z forum który więcej lata w 3D i więcej w tym temacie może powiedzieć . Silnik dobierałem na podstawie zaleceń producenta ( porównania silnika TRUST 30 i RAY bo ten pierwszy był nieosiągalny. Model lata znakomicie daje mi satysfakcję a czy dla kogoś wisi na 1/3 gazu czy nie delikatnie mówiąc mało mnie to interesuje . Większość samozwańczych znawców tematu nie miała tego modelu w rękach że już nie wspomnę o przyjemności latania tym modelem . Pozostawiam więc porównanie silników i ich parametrów oraz kwesti wiszenia tym dociekliwym ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Większość tematu to dyskusja kto ile ma ciągu w modelu ale czy to jest najważniejsze? :roll: Może by tak pociągnąć dyskusję o zlikwidowaniu bujania w harierze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.