Skocz do zawartości

Jak połączyć skrzydło w całosć ??

dario1977

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy może mi ktoś podpowiedzieć jak i czym najlepiej połączyć trzy części skrzydła wycięte ze styropianu w jedno przy czym dwie zewnętrzne części mają być uniesione o ok 2-3 stopnie do góry ?? profil to NACA M15 o cięciwie 22 cm a wysokość z najgrubszym miejscu to ok 29 mm.

Prosił bym o jakiś prosty sposób nie koniecznie ekstra mocny.

Opublikowano

A dokładniej to jak daleko powinna wchodzić ta kształtka przy 50 cm długości części sklejanej ??? no i czy nie lepiej dać po dwie na każdą ze stron ????

Na razie dysponuję sklejką 4 mm więc chyba ją wykorzystam. mam arkusze 50 na 50 cm więc wytnę po ok 25 cm na płat to środkowa część będzie cała w tym wzmocnieniu a końcówki na połowie powierzchni i powinno starczyć

Opublikowano

Wystarczy żeby było 15cm- podgięcie- 15cm. Można dać 2 na stronę ale nie z 4mm sklejki :) 2mm wystarczy a szerokość tych profili to jakieś 20mm. Skrzydło się nie złamie na uszach. Mam takie o podobnej wielkości i zrobione właśnie tak.

Jak byś powiedział jeszcze jaki model robisz to było by łatwiej.

Ja w swoim mam obustronnie po długości naklejone 1cm szerokości paski z 1mm sklejki. To one pełnią funkcję usztywniacza centropłata.

Opublikowano

to ma być model dość fikuśny coś na wzór platformy FPV coś takiego lecz mniejszych rozmiarów oczywiście http://psxmaniak.republika.pl/rc/raptor3.jpg

no i sterowany tylko SK i SW >> dla tego ten problem z łączeniem aby uzyskać wznios.

Na dwie belki stanowiące ogon kątowniczek aluminiowy 15mm, statecznik poziomy z profilem ( nie wiem jeszcze jakim ale z czasem się dowiem:))

Dzięki za porady i czekam na więcej :):):)

Opublikowano

na razie jest goły styropian, najpierw chcę się dokładnie dowiedzieć co będzie najlepsze i zgromadzić wszystkie potrzebne materiały żeby nie trzeba było zmieniać czegoś w trakcie więc jak na razie "wszystkie chwyty dozwolone"

Opublikowano

A napiszcie jeśli możecie czy taki model o rozpiętości 150 cm i z profilem o którym wspomniałem ma szansę polecieć na Emaxie 2822 i pakiecie 3s 2200 ???? czy muszę myśleć o nowym napędzie ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.