Skocz do zawartości

RWD 5

MateuszPśl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RWD 5 z lotkami z planów SkaZoo.

Wyposażenie:

Silnik Emax BL2215-20

Regulator Tower Pro H30A

Serwa 4x Tower Pro SG- 91R

Akumulator DESIRE 11,1V 2000MAH

Masa modelu to ok. 750g(ważyłem na wadze kuchennej)

Fotki:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Mocowanie serwa na skrzydle

Dołączona grafika

Owiewka silnka (jeszcze muszę ją opkleic taśmą pakową i jakoś przytwierdzic do mocowanie silnika)

Dołączona grafika

Niedługo go oblatam jak zrobi się trochę cieplej.

Proszę o komentarzę.

Opublikowano

Przydałoby się więcej staranności w budowie, polówki skrzydła nie są symetrycznie łączone? znaczy oś łączenia nie przebiega w osi długiej modelu? Tak to wygląda na fotkach. Śmigło nie jest założone w odwrotny sposób? Tak jak masz teraz to musiałoby sie kręcić zgodnie z ruchami wskazówek zegara patrząc od przodu modelu. Ma się obracać w lewo.

Opublikowano

Na przed ostatniej fotce pokazałeś miejsce mocowania dźwigni lotki - widać, że nie masz pojęci o tym - koniecznie przesuń tak aby otwór w który podpięty jest popychacz serwa - znajdował się w osi ruchu lotki. To samo jesli chodzi o stery; poziomy i pionowy jesli zamocowałeś tak samo jak w lotce.

Opublikowano

ale tak jak jest dziaęa dobrze nic się nie dzieje złego

a to, że nie mam pojęcia to masz 100% to mój pierwszy model, jeszcze się uczę , a człowiek uczy się na błędach, wielkie dzięki za wskazówki

Opublikowano

To akurat ujawni się w powietrzu jesli model poleci. Ale OK, jesli uważasz, że nic złego się nie dzieje ...

Opublikowano

Ale wychylenia lotki (góra/dół) nie są jednakowe.

aha dzięki za wytłumacznie. Teraz po dokładniejszym przypatrzenie się widze tą róznice

Opublikowano

Nie zapomnij ustawić wykłonu i skłonu silnika, teraz wykłon masz chyba lekko w lewo a powinien być w prawo.... Jakość wykonania taka sobie ale chyba powinien polecieć :)

Opublikowano

Nie zapomnij ustawić wykłonu i skłonu silnika, teraz wykłon masz chyba lekko w lewo a powinien być w prawo.... Jakość wykonania taka sobie ale chyba powinien polecieć :)

Dzięki za słowa otuchy.

Opublikowano

I tak ma być, przecież to różnicowe wychylenie powierzchni sterowych :mrgreen:

Też prawda... zapomniałem zupełnie... :lol2:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.