MateuszPśl Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 RWD 5 z lotkami z planów SkaZoo. Wyposażenie: Silnik Emax BL2215-20 Regulator Tower Pro H30A Serwa 4x Tower Pro SG- 91R Akumulator DESIRE 11,1V 2000MAH Masa modelu to ok. 750g(ważyłem na wadze kuchennej) Fotki: Mocowanie serwa na skrzydle Owiewka silnka (jeszcze muszę ją opkleic taśmą pakową i jakoś przytwierdzic do mocowanie silnika) Niedługo go oblatam jak zrobi się trochę cieplej. Proszę o komentarzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Przydałoby się więcej staranności w budowie, polówki skrzydła nie są symetrycznie łączone? znaczy oś łączenia nie przebiega w osi długiej modelu? Tak to wygląda na fotkach. Śmigło nie jest założone w odwrotny sposób? Tak jak masz teraz to musiałoby sie kręcić zgodnie z ruchami wskazówek zegara patrząc od przodu modelu. Ma się obracać w lewo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puciu16 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Śmigło nie jest założone w odwrotny sposób? Też mi się tak wydaje, że jest odwrotnie. Dogrzewałeś taśmę żelazkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPśl Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 skrzydło nie starannie przyłożyłem do kadłuba to dlatego ze śmigłem macie racje taśmę dogrzewałem żelazkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Na przed ostatniej fotce pokazałeś miejsce mocowania dźwigni lotki - widać, że nie masz pojęci o tym - koniecznie przesuń tak aby otwór w który podpięty jest popychacz serwa - znajdował się w osi ruchu lotki. To samo jesli chodzi o stery; poziomy i pionowy jesli zamocowałeś tak samo jak w lotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPśl Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 ale tak jak jest dziaęa dobrze nic się nie dzieje złego a to, że nie mam pojęcia to masz 100% to mój pierwszy model, jeszcze się uczę , a człowiek uczy się na błędach, wielkie dzięki za wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 ale tak jak jest dziaęa dobrze nic się nie dzieje złego To akurat ujawni się w powietrzu jesli model poleci. Ale OK, jesli uważasz, że nic złego się nie dzieje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 dzwignia w lotkach w ogole źle założona nie w tą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 dzwignia w lotkach w ogole źle założona nie w tą stronę ...ale czytasz, że wszystko jest OK bo nic złego się nie dzieje :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 ale tak jak jest dziaęa dobrze nic się nie dzieje złego Ale wychylenia lotki (góra/dół) nie są jednakowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Ale wychylenia lotki (góra/dół) nie są jednakowe. I tak ma być, przecież to różnicowe wychylenie powierzchni sterowych :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 profesjonalizm! i to bez użycia komputera w aparaturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPśl Opublikowano 31 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 ale tak jak jest dziaęa dobrze nic się nie dzieje złego Ale wychylenia lotki (góra/dół) nie są jednakowe. aha dzięki za wytłumacznie. Teraz po dokładniejszym przypatrzenie się widze tą róznice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Nie zapomnij ustawić wykłonu i skłonu silnika, teraz wykłon masz chyba lekko w lewo a powinien być w prawo.... Jakość wykonania taka sobie ale chyba powinien polecieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPśl Opublikowano 31 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Nie zapomnij ustawić wykłonu i skłonu silnika, teraz wykłon masz chyba lekko w lewo a powinien być w prawo.... Jakość wykonania taka sobie ale chyba powinien polecieć Dzięki za słowa otuchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 I tak ma być, przecież to różnicowe wychylenie powierzchni sterowych :mrgreen: Też prawda... zapomniałem zupełnie... :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.