Pawel_W Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Akurat w przypadku 5245MG muszę się zgodzić z tym, że może nie dać rady na dłuższą metę. Po 2 sezonach latania w 2,3kg modelu, latania bardzo ostrego (model Alchemique'a, Haikong 55SP dobrze wszystkim znany z filmów na forum), serwo padło - w obudowie wyrwało się mocowanie osi przekładni. Sam tą obudowę zmieniałem. Chcę tu jednak podkreślić - sam tych serw nie używałem, więc nie wiem co mogą znieść, wiem co się stało z tym konkretnym. Może to był trefny egzemplarz - więcej ich przez ręce nie przepuszczałem, więc podaję ten konkretny przykład jako fakt. Nie uznaję się za specjalistę w 3D, ale doświadczeniem się podzielę z chęcią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Akurat w przypadku 5245MG muszę się zgodzić z tym, że może nie dać rady na dłuższą metę. Po 2 sezonach latania w 2,3kg modelu, latania bardzo ostrego (model Alchemique'a, Haikong 55SP dobrze wszystkim znany z filmów na forum), serwo padło - w obudowie wyrwało się mocowanie osi przekładni. Sam tą obudowę zmieniałem. Chcę tu jednak podkreślić - sam tych serw nie używałem, więc nie wiem co mogą znieść, wiem co się stało z tym konkretnym. Może to był trefny egzemplarz - więcej ich przez ręce nie przepuszczałem, więc podaję ten konkretny przykład jako fakt. Nie uznaję się za specjalistę w 3D, ale doświadczeniem się podzielę z chęcią Daj spokój, jak sami się nie przekonają to nie uwierzą. Szkoda nawet pisać już na forum bo to niema sensu, czas zejść na bok i ustąpić "mądrzejszym". Co do Veloxa, model ma już zamontowane serwa, czas zaprojektować i wyciąć cnc dźwignie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Paweł_W czas pokaże co będzie Paweł alchemique nie raz przyhaczył w rollu, wiec kto wie co było przyczyną, że padło. 2 sezony na serwo MG to i tak jest dobry wynik jak się dużo lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 alchemique nie raz przyhaczył w rollu To się zgadza Zobaczymy. Idę rysować. Albo kleić. Jeszcze nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Projekt czekał ciągle na maskę i szybkę której wykonaniem miał zająć się Sławek. Niestety z powodu zmian zawodowych nie był w stanie się z tego wywiązać, zostałem zmuszony zabrać sprawę w swoje ręce : Jutro pomaluje ją na czarno . Zostało wykombinować kabinę. Waga tego co na zdjęciach 1125g. Jest szansa na 2.1kg do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Z czego wykonałeś szybę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Chyba z piasku kwarcowego :rotfl: Ale z czego jest owiewka kabiny, to nie wiem, bo taka zapiaszczona :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Szyba i szkło to chyba nie to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Witam Szykuje się do oklejania swojego modelu (extra 300 z zestawu P. Mirka) Chciałem zapytać się o pokrycie czy to oracover czy coś innego. Super kolorek i właśnie takiego szukam. Jeszcze jedno pasy też oracover czy może jakiś inny magiczny sposób?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.