Pawel_W Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Akurat w przypadku 5245MG muszę się zgodzić z tym, że może nie dać rady na dłuższą metę. Po 2 sezonach latania w 2,3kg modelu, latania bardzo ostrego (model Alchemique'a, Haikong 55SP dobrze wszystkim znany z filmów na forum), serwo padło - w obudowie wyrwało się mocowanie osi przekładni. Sam tą obudowę zmieniałem. Chcę tu jednak podkreślić - sam tych serw nie używałem, więc nie wiem co mogą znieść, wiem co się stało z tym konkretnym. Może to był trefny egzemplarz - więcej ich przez ręce nie przepuszczałem, więc podaję ten konkretny przykład jako fakt. Nie uznaję się za specjalistę w 3D, ale doświadczeniem się podzielę z chęcią
elektryki_rc Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Opublikowano 15 Marca 2011 Akurat w przypadku 5245MG muszę się zgodzić z tym, że może nie dać rady na dłuższą metę. Po 2 sezonach latania w 2,3kg modelu, latania bardzo ostrego (model Alchemique'a, Haikong 55SP dobrze wszystkim znany z filmów na forum), serwo padło - w obudowie wyrwało się mocowanie osi przekładni. Sam tą obudowę zmieniałem. Chcę tu jednak podkreślić - sam tych serw nie używałem, więc nie wiem co mogą znieść, wiem co się stało z tym konkretnym. Może to był trefny egzemplarz - więcej ich przez ręce nie przepuszczałem, więc podaję ten konkretny przykład jako fakt. Nie uznaję się za specjalistę w 3D, ale doświadczeniem się podzielę z chęcią Daj spokój, jak sami się nie przekonają to nie uwierzą. Szkoda nawet pisać już na forum bo to niema sensu, czas zejść na bok i ustąpić "mądrzejszym". Co do Veloxa, model ma już zamontowane serwa, czas zaprojektować i wyciąć cnc dźwignie.
radek872 Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Paweł_W czas pokaże co będzie Paweł alchemique nie raz przyhaczył w rollu, wiec kto wie co było przyczyną, że padło. 2 sezony na serwo MG to i tak jest dobry wynik jak się dużo lata.
Pawel_W Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 alchemique nie raz przyhaczył w rollu To się zgadza Zobaczymy. Idę rysować. Albo kleić. Jeszcze nie wiem
elektryki_rc Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Projekt czekał ciągle na maskę i szybkę której wykonaniem miał zająć się Sławek. Niestety z powodu zmian zawodowych nie był w stanie się z tego wywiązać, zostałem zmuszony zabrać sprawę w swoje ręce : Jutro pomaluje ją na czarno . Zostało wykombinować kabinę. Waga tego co na zdjęciach 1125g. Jest szansa na 2.1kg do lotu.
robas69 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Chyba z piasku kwarcowego :rotfl: Ale z czego jest owiewka kabiny, to nie wiem, bo taka zapiaszczona :jupi:
jakuban Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Szyba i szkło to chyba nie to samo
Autsajder1983 Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Witam Szykuje się do oklejania swojego modelu (extra 300 z zestawu P. Mirka) Chciałem zapytać się o pokrycie czy to oracover czy coś innego. Super kolorek i właśnie takiego szukam. Jeszcze jedno pasy też oracover czy może jakiś inny magiczny sposób??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.