sionziom Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Bardzo pilnie potrzebuję wyjaśnienia jak krok po kroku zaprogramować regulator plush 30A. Gdy włączam nadajnik a potem wpinam pakiet do regla to zaczyna piptać i programowanie się włącza. Jak coś pomacham drążkiem gazu to potem mi silnik wariuje i śmigło się kręci raz w jedną raz w drugą. Proszę o szybką pomoc ponieważ chciał bym polatać bo właśnie dotarły do mnie części. z góry dziękuję. pakiet na którym latać chcę to Turnigy 2200mAh 3s1p lipo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam_Max Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Manual ze strony HobbyKing http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/342633903X46219X1.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojcio69 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Albo to http://rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=38 Link to comment Share on other sites More sharing options...
engelbert Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Napisz coś więcej co to za regler. Z twojego opisu wynika ze to samochodowy? Albo silnik ma zwarcie. W normalny przypadku, regulator do silników lotniczych, nie jest w stanie kręcić silnikiem w dwie strony, nie przekładając kabli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 sionziom, za mało danych! Gdy włączam nadajnik a potem wpinam pakiet do regla to zaczyna piptaćPodstawowa sprawa: jak masz ustawiony drążek gazu w momencie podpinania pakietu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sionziom Posted January 5, 2011 Author Share Posted January 5, 2011 Jest to regulator lotniczy jednostronny do bezszczotkowców. I jako tako dam rade zaprogramować (trochę popróbowałem z tym i wychodzi)ale pojawia się taki problem że jak daję gazu to silnik się obraca raz w jedną raz w drugą stronę tak że nie łapie obrotów tylko jeden obrót np. w lewo stopuje obrót w prawo itd. i wczoraj wieczorem udało mi się jakoś normalnie go włączyć że kręcił normalnie i mocno wiało a teraz się kręci powoli i tak wariuje. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu2 Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Najprawdopodobniej ułamałeś jedno z wyprowadzeń silnika, lub masz źle wlutowane złączki, lub wcale nie wlutowane, tylko na okrętkę. Tu szukaj przyczyny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sionziom Posted January 5, 2011 Author Share Posted January 5, 2011 żle wlutowane tzn. że chodzi ci o to że może nie stykać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu2 Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Jak łączysz silnik z regulatorem? Masz jakieś lutowane złącza (wtyki i gniazda) na końcach? czy inaczej. To ważne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sionziom Posted January 5, 2011 Author Share Posted January 5, 2011 Mam przylutowne banany Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu2 Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Jeśli są dobrze przylutowane, mozesz mieć urwane wyprowadzenie. Nie masz żadnego miernika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sionziom Posted January 5, 2011 Author Share Posted January 5, 2011 niestety nie. To co mogę zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert_tata Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Wg mnie to tu już miałeś odpowiedź: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=348587&highlight=#348587 Dlaczego zakładasz nowy temat w tej samej sprawie, skoro nic nie zrobiłeś w celu wyeliminowania prawdopodobnej przyczyny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sionziom Posted January 6, 2011 Author Share Posted January 6, 2011 Temat uważam za zamknięty przyczyną jest najprawdopodobniej jakieś przebicie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.