Jedrula Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Jako że w przyszłym roku planuje daleką wycieczke powstaje moja nowa platforma. Jest to hybryda kadłub od Jantara i jakieś skrzydła termiczne. To tak na razie reszta potem. Parametry rozp. 307cm napęd ASP.32 dł kadłuba ? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Ostatnio troszkę porobiłem przy Jlocie. Kabina mocowana jest za pomocą 3 śrub M3 nakrętki są wklejone w laminowane listwy. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk.M Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Bardzo ładny model ale tak z ciekawość zapytam jak długi lot planujesz ??? Pozdrawiam i życzę udanych dalekich lotów :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Bardzo ładny model ale tak z ciekawość zapytam jak długi lot planujesz ???Lot planuję 25km i więcej. Wziąłem się dzisiaj do roboty ( ostatnio ogarneła mnie lekka niemoc modelarska) i tak powstała półka i napęd przepustnicy. 8-) Półka wykonana jest ze sklejonych 2 warstw balsy 3mm i wklejona jest na żywicę Epidian53 zagęszczoną mąką ziemniaczaną. Uploaded with ImageShack.us Popychacz przechodzi przez nawiercony pod kątem otwór w kadłubie. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Robota przy Jantarze rusza z kopyta do przodu ( naprawdę) Dzisiaj po zakupie serw powstał ( niedokończony) napęd lotki jednego płata. Serwo Hitec HS-125MG. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.