sak122 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Witam, od jakiegoś czasu rysuję dla siebie model Ultimate pod silnik 30cm, jestem na etapie takim jak na fotach, myślę że jeszcze ze 3 tyg i bedę go składać na żywo muszę jeszcze pomyśleć czy robic go pod laser czy pod włośnicówkę Powiekszyłem kierunek o 15%. Po skończeniu projektu jeśli byłby ktoś chętny na takie coś to dajcie znać.
sak122 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam, mam pytanie, jak rozwiązać łaczenie skrzydeł w Ultimacie, wydaje mi się że płaskownikiem ze względu na kształt skrzydła?
alyan Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Nie fotografuj monitora tylko wklej rysunek. Będzie lepiej wyglądać i będziesz miał mniej roboty ale może nie rozumiem idei. Kopiuj obraz do schowka (Alt + PrintScreen) a potem do jakiegoś Painta żeby zrobić plik.
sak122 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2011 Nie da się tak, bo wszystkie kopie zapisuje w formacie skp. - jako kopię sketchup, a wracając do modelu, to zmniejszyłem minimalniie o 4 cm domek na silnik, oraz dorysowałem obrys skrzydła,
alyan Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Wszystko się da. Jak zrobisz Alt+PrintScreen lub Ctrl+Alt+PrintScreen to zawartość całości ekranu lub okna skopiuje do schowka. Otwierasz np Painta , naciskasz Ctrl+V i masz wklejony obraz. Lepsza będzie "oglądalność" jak dojdzie więcej szczegółów rysunku. Ale zrobisz jak uważasz.
Wojtass_nt Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zamiast fotografować monitor, robić print screeny po prostu kliknij FILE-> EXPORT-> 2D graphic i zapisz do JPEG.
sak122 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2011 powoli przygotowuję żeberka pod laser, ( pisze - bardzo powoli )
Adam_Max Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Powiem szczerze, że niewiele widać na tych screnach, a szczególnie już na tym ostatnim. Zmniejszaj zdjęcia do rozdzielczości maksymalnej 800×600, a przed zrzutem ekranu rozszeż (powiększ) to co chcesz pokazać na cyły ekran.
sak122 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam, już się poprawiam, żebra bardziej widoczne, z grubsza rozrysowałem je, teraz tylko otwory na dźwigary, na natarcie, na inne pomocnicze dźwigary, no i git, nadal dylemat: laser - włośnocówka
olo Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 A jaka się nazywa ten profil w skrzydle?
Wojtass_nt Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 SAK122 czy mógłbyś przeczytać mojego poprzedniego posta??
sak122 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2011 Wojtass_nt, nie fotografuję, tylko wstawiam screeny w formacie JPG
Wojtass_nt Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Wojtass_nt, nie fotografuję, tylko wstawiam screeny w formacie JPG :wall: No to jeszcze raz przeczytaj.
Callab Opublikowano 6 Stycznia 2011 Opublikowano 6 Stycznia 2011 A jaka się nazywa ten profil w skrzydle? No właśnie coś chyba niezbyt zgodny z zasadami projektowania profili. Sam go wymyśliłeś, czy skądś ściągnąłeś kształt?
f-150 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 A jaka się nazywa ten profil w skrzydle?Olo nie wiesz? CRD
Callab Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Albo go źle odtworzyłeś, albo zrzuty z ekranu przekłamują jego kształt.
Boogie Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Po pierwsze nie wyglada on na 10%, a po drugie promien noska u Ciebie jest ciut inny (no dobra, troche bardziej niz ciut)
sak122 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2011 Z noskiem będzie wszystko ok Zrobiłem przednią wręgę z małą modyfikacją, przewidziana grubość wręgi - 3mm, po skończeniu projektu model zacznę składać od kadłuba, przyjrzałem się troszkę Ultimatowi Słowka ( temu co to go jeszcze włośnicówka wycinał ) i dokonam pewnej modyfikacji kadłuba:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.