Viper Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam Jakiś czas temu nabyłem wycięte cnc części depronowe do zbudowania edge`a 540 morlock (cena dobra a nie chciało mi się wycinać nic samemu). Paczka powędrowała na półkę, ale w końcu sobie o niej przypomniałem i skleiłem model. Z pełnym wyposażeniem (bez bateryjki) waga wyszła 155g. Wmontowałem silnik turnigy 28-22 1400kV. Według opinii z HC jest to dobry silnik do 3d do modeli o wadze do 230 g (z 2s lipo 800 wychodzi około 195g, z 3s 1050 około 235g). Mam pytanie czy ktoś z Szanownych Forumowiczów ma doświadczenie z tym silnikiem i jakie poleca do niego śmigło na 2s lub 3s. Moje próby statyczne (trzymając model za ogon) na śmigle 8x47 na full zdają się sugerować że z zawisu to raczej nici wyjdą (nie miałem innych śmigieł w zakresie 8-9 aby spróbować z innymi). Pozdrawiam i będę zobowiązany za sugestie Viper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 miałem kiedyś ten silnik i niestety nie zdał egzaminu w modelu o wadze ok 150gr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 I tego się właśnie obawiam, po pierwszych testach. No nic, wmontuję silniejszy (ale i cięższy) i sprawdzę. A póki co dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam Viper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.