Viper Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Witam Jakiś czas temu nabyłem wycięte cnc części depronowe do zbudowania edge`a 540 morlock (cena dobra a nie chciało mi się wycinać nic samemu). Paczka powędrowała na półkę, ale w końcu sobie o niej przypomniałem i skleiłem model. Z pełnym wyposażeniem (bez bateryjki) waga wyszła 155g. Wmontowałem silnik turnigy 28-22 1400kV. Według opinii z HC jest to dobry silnik do 3d do modeli o wadze do 230 g (z 2s lipo 800 wychodzi około 195g, z 3s 1050 około 235g). Mam pytanie czy ktoś z Szanownych Forumowiczów ma doświadczenie z tym silnikiem i jakie poleca do niego śmigło na 2s lub 3s. Moje próby statyczne (trzymając model za ogon) na śmigle 8x47 na full zdają się sugerować że z zawisu to raczej nici wyjdą (nie miałem innych śmigieł w zakresie 8-9 aby spróbować z innymi). Pozdrawiam i będę zobowiązany za sugestie Viper Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej351 Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 miałem kiedyś ten silnik i niestety nie zdał egzaminu w modelu o wadze ok 150gr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted January 7, 2011 Author Share Posted January 7, 2011 I tego się właśnie obawiam, po pierwszych testach. No nic, wmontuję silniejszy (ale i cięższy) i sprawdzę. A póki co dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam Viper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.