waldi1973 Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Witajcie koledzy. Pilnie poszukuję prawie "na wczoraj" wszelkich matreiałów na temat samolotu PZL-106 Kruk. Wersja każda: PZL-106A, (AR), PZL-106B, (BR), PZL-106BT (turbo Kruk). Potrzebuję rysunków, rzutów miło by było jakby były przekroje kadłuba. Zrewanżuję się dowolnymi planami: Avia B-534 Partenavia P-68 C-104 Cessna 188 Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldi1973 Posted January 30, 2011 Author Share Posted January 30, 2011 No cóż.. Znalezienie planów naszego rodzimego samolotu PZL-106 Kruk w jakiejkolwiek wersji jest nielada wyzwaniem Wobec tego postanowiłem sam je wykonać.. Niestety najwięcej jest pracy przy zdobywaniu materiałów a to już mam za sobą... Krtótko zaprezentuję efekty. Wybrałem wersję "BT", ale nic nie stoi na przeszkodzie wykonać w oparciu o te plany wersji "B" z gwiazdowym silnikiem. Tak prezentuje się PZL-106BT Kruk. jest to rysunek wyjściowy: A tak zapowiada się plan do budowy modelu w skali 1:10 z napędem elektrycznym: Przewiduję także wykonać wszystkie elementy takie jak wręgi, dźwigary, profile w pliku pod laser. Oczywiście pierwszeństwo ma Kruk w wersji papierowej dla jednego z Polskich wydawnictw, który to jest praktycznie w 60% skończony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted February 1, 2012 Share Posted February 1, 2012 Znalazłem przypadkiem http://senbeifactory.blog46.fc2.com/blog-category-3.html http://www.4shared.com/office/dJZlSlk6/Pzl_106_Kruk_Jap.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldi1973 Posted February 1, 2012 Author Share Posted February 1, 2012 Witaj Robercie Tak. Planki są mi znane i nieźle to wygląda, zwłaszcza, że nasz Polski "Kruk" jest mało znany nawet wśród polskich modelarzy. Jest to wersja PZL-106 "Kruk" w wersji przedprodukcyjnej, praktycznie prototypowej, a więc niezłe uzupełnienie do moich "planów" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.