Pawel_W Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Model oblataliśmy w lecie, ale dopiero teraz zmontowałem film Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekB. Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Świetna maszyna:). Jeszcze ciekawiej wyglądało by, gdyby pilot trzymał stery i w ogółe był "ruchomy" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario_z Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Super model, na żywo musi wyglądać jeszcze lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Model fajny ale jako szybowiec to konstrukcja chybiona. Ci co na nim latali mówili , ze można zamarznąć na nim nawet w lato na termice a co dopiero na jesieni na żaglu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek_K Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Bunch of wimps. U matki pod kiecka sie wychowywali. Na ABC-aku uczylem sie latac, jezeli pamietasz to cudo. :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 No pamiętam ABCaka... ze zdjęć. Tak z ciekawości - ile wynosił Twój najdłuższy lot tym ABC-kiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek_K Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Wbew pozorom dalo sie na tym zbocze pedzlowac. Tyle ze towarzystwo z ziemi darlo pyski w stylu "Laduj k. . . bo my tez chcemy". Inaczej mowiac 15 minut chyba zaliczylem ale nie z powodu warunkow czy tej kurzej grzedy zwanej szybowcem. Zimno bylo ale gdy sie ma nascie lat . . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 No ja rozumiem... jak się ma nascie lat i jak się chce latać to wszystko co się utrzymuje w powietrzu jest ok. Moi rozmówcy mówili , ze pierwsze pół godziny na Gapie było miłe ale po godzinie zastanawiali się co oni tu robią :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_W Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Darku, to nie Gapa tylko ULS PW. Tego szybowca nie zbudowano po to by godzinami latać na nim w termice czy na żaglu. Założenia konstruktorów zostały spełnione, więc nie można mówić że to chybiona konstrukcja. Warto poczytać :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek_K Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Gapa, ABC czy ULS PW to jeden chrzan. Idealny dla masochistow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Darku, to nie Gapa tylko ULS PW. Tego szybowca nie zbudowano po to by godzinami latać na nim w termice czy na żaglu. Założenia konstruktorów zostały spełnione, więc nie można mówić że to chybiona konstrukcja. Warto poczytać :wink: Przepraszam - trochę uprościłem tok myślowy - napisałem Gapa PW2 bo takie dwie przewinęły się przez nasz aeroklub. Gapa jest (tu cytat z artykułu) rozwinięciem szybowca ULS-PW. Poza szybką wiatrochronu i kształtem statecznika pionowego nie różniły się zbytnio od ULS-PW. ULS... zaprojektowany do szkolenia podstawowego.... jakoś nie obiło mi się o uszy aby się ktokolwiek na nim podstawowo wyszkolił. W ostatnim sezonie koledzy z KNL szkolili się podstawowo na Puchaczu w Stalowej Woli uszkadzając z resztą w nim podwozie. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.