sebka34 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Koledzy mam na półce model okrętu Snowberry 85 cm długości i tak sobie myśle ze mam dwóch synów wiec na dobry początek "zabawy" z modelarstrem mógłbym przerobić go na RC. jak najtańszym kosztem. Cz silnik bezszczotkowy nada sie czy za słaby małe obroty za duże obciążenie, jak wyprowadzić wał z kadłubu by nie przeciekał ? Poproszę o jakieś wskazówki taki model http://allegro.onet.pl/h-m-c-s-snowberry-revell-1-72-gigant-i1398380587.html parę postów niżej znalazłem podobny wątek wiec prosze usunąc mój post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witaj Mam taki modelik ,napędzany silnikiem klasy 400 ( z pompki spryskiwacza od Golfa na 12V) Zasilanie to żelówka 6V 4500 Mah i model ma odpowiednią prędkość. Ten temat przejrzałeś . Obudowa wału to rurka mosiężna 6*0,5 z tulejkami ( mosiądz ,teflon )5*1 około 10-15mm Wał pędny to "nierdzewka" fi3 środek wypełniony smarem stałym. Jak będziesz miał pytania to pisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Dokładnie jak kilka tematów wyżej - speed 400[300]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.