sebka34 Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Koledzy mam na półce model okrętu Snowberry 85 cm długości i tak sobie myśle ze mam dwóch synów wiec na dobry początek "zabawy" z modelarstrem mógłbym przerobić go na RC. jak najtańszym kosztem. Cz silnik bezszczotkowy nada sie czy za słaby małe obroty za duże obciążenie, jak wyprowadzić wał z kadłubu by nie przeciekał ? Poproszę o jakieś wskazówki taki model http://allegro.onet.pl/h-m-c-s-snowberry-revell-1-72-gigant-i1398380587.html parę postów niżej znalazłem podobny wątek wiec prosze usunąc mój post Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweln7 Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Witaj Mam taki modelik ,napędzany silnikiem klasy 400 ( z pompki spryskiwacza od Golfa na 12V) Zasilanie to żelówka 6V 4500 Mah i model ma odpowiednią prędkość. Ten temat przejrzałeś . Obudowa wału to rurka mosiężna 6*0,5 z tulejkami ( mosiądz ,teflon )5*1 około 10-15mm Wał pędny to "nierdzewka" fi3 środek wypełniony smarem stałym. Jak będziesz miał pytania to pisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Dokładnie jak kilka tematów wyżej - speed 400[300]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.