elektron Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Czołem Mam w jednym moim silniku E-maxa przypadłość. Mianowicie nawet po mocnym skręceniu rotora do osi silnik dostaje niewielkiego luzu który jak zauważylem narazie się nie powieksza w osi Osi silnika czyli lekko sie rusza "góra-dół" jezeli silnik postawimy pionowo. Czy tak może byc i mogę z tym latać czy mam przy pomocy żywicy zmusic rotor do mocniejszego połączenia się z osią silnika ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Prawdopodobnie problem jest tu. Albo luz powstaje na zawleczce http://img12.allegroimg.pl/photos/400x300/14/02/91/74/1402917465_1 albo na łożyskach, lub na zamocowaniu całej tej aluminiowej obudowy łożysk w podstawce (robaczki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Problem jest gdzie indziej. Moj silnik "Przełożylem" czyli z pracujacego zewnetrznie(tak jak jest na zdjęciu), zrobilem z niego silnik który pracuje wewnątrz kadłuba.Przez co zawleczka jest z przodu, a elementem trzymającym rotor i cały wał jest jeden mały robaczek. Silnik to E-max 2215/30 : Tylko przełożony na 2 strone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.