elektron Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Czołem Mam w jednym moim silniku E-maxa przypadłość. Mianowicie nawet po mocnym skręceniu rotora do osi silnik dostaje niewielkiego luzu który jak zauważylem narazie się nie powieksza w osi Osi silnika czyli lekko sie rusza "góra-dół" jezeli silnik postawimy pionowo. Czy tak może byc i mogę z tym latać czy mam przy pomocy żywicy zmusic rotor do mocniejszego połączenia się z osią silnika ??
RomanJ4 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Prawdopodobnie problem jest tu. Albo luz powstaje na zawleczce http://img12.allegroimg.pl/photos/400x300/14/02/91/74/1402917465_1 albo na łożyskach, lub na zamocowaniu całej tej aluminiowej obudowy łożysk w podstawce (robaczki)
elektron Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2011 Problem jest gdzie indziej. Moj silnik "Przełożylem" czyli z pracujacego zewnetrznie(tak jak jest na zdjęciu), zrobilem z niego silnik który pracuje wewnątrz kadłuba.Przez co zawleczka jest z przodu, a elementem trzymającym rotor i cały wał jest jeden mały robaczek. Silnik to E-max 2215/30 : Tylko przełożony na 2 strone
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.