elektron Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Czołem Mam w jednym moim silniku E-maxa przypadłość. Mianowicie nawet po mocnym skręceniu rotora do osi silnik dostaje niewielkiego luzu który jak zauważylem narazie się nie powieksza w osi Osi silnika czyli lekko sie rusza "góra-dół" jezeli silnik postawimy pionowo. Czy tak może byc i mogę z tym latać czy mam przy pomocy żywicy zmusic rotor do mocniejszego połączenia się z osią silnika ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RomanJ4 Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Prawdopodobnie problem jest tu. Albo luz powstaje na zawleczce http://img12.allegroimg.pl/photos/400x300/14/02/91/74/1402917465_1 albo na łożyskach, lub na zamocowaniu całej tej aluminiowej obudowy łożysk w podstawce (robaczki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektron Posted January 12, 2011 Author Share Posted January 12, 2011 Problem jest gdzie indziej. Moj silnik "Przełożylem" czyli z pracujacego zewnetrznie(tak jak jest na zdjęciu), zrobilem z niego silnik który pracuje wewnątrz kadłuba.Przez co zawleczka jest z przodu, a elementem trzymającym rotor i cały wał jest jeden mały robaczek. Silnik to E-max 2215/30 : Tylko przełożony na 2 strone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.